Bingöllü çocuklardan örnek davranış: Topladıkları çöplerle mesaj verdiler 

Bingöl’de çocuklar, parklardan topladıkları çöplerle tüm vatandaşlara “utanın” mesajı verdi. Çocuklar, çevre kirliliğine karşı büyüklerini uyardı. 

YAŞAM 25.07.2021, 11:03 26.07.2021, 09:05
Bingöllü çocuklardan örnek davranış: Topladıkları çöplerle mesaj verdiler 

Bingöl’ün Solhan ilçesindeki Boğlan Mahallesi’nde ikamet eden çocuklar, oyun oynamak için parka gittiklerinde çöp dolu manzara ile karşılaştılar. Ziyaret Parkı’ndaki kirlilik karşısında üzülen çocuklar etrafı temizlemeye başladı. Vatandaşların attıkları çöpleri ellerine aldıkları poşetlere dolduran arkadaş grubu, topladıkları kilolarca çöpü parkın yanındaki sahaya taşıdı. 



Çocuklardan dünyaya mesaj var 

Poşetlere doldurdukları kilolarca çöpü saha içerisine koyan çocuklar, torbalar ile “Utanın” yazdılar. Park çevresindeki vatandaşlara bu şekilde çevre kirliliğinin önlenmesi mesajını vermeye çalışan duyarlı gençler, mahalleli tarafından fotoğraflandı.  



Bingöllü çocuklardan gelen bu hareket, ne yazık ki ülkemizde ilk değil. Ülkedeki pek çok sosyal alana atılan çöp, duyarlı vatandaşlar tarafından düzenli olarak toplanıyor ve doldurulan poşetler ile dünyaya çevre kirliliği mesajı veriliyor. 

Yorumlar (0)