Bingöl’deki bir hayırsever, 30 bakkaldaki borcu kapattı 

Bingöl’de yaşayan fakat isminin açıklanmasını istemeyen bir şahıs, 30 bakkalı gezerek tüm borçları kapattı.  

YAŞAM 31.03.2021, 11:40 31.03.2021, 18:16
Bingöl’deki bir hayırsever, 30 bakkaldaki borcu kapattı 

Bingöl Genç’te yaşayan bir hayırsever, ilçede bulunan bakkalların tümünü gezerek veresiye defterlerindeki borçları kapattırdı. İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaş, Ramazan ayı öncesinde örnek bir davranış sergileyerek borçluların yüzünü güldürdü.

100 bin liralık borcu ödedi

Hayırseverin bu davranışı hem vatandaşları hem de bakkal sahiplerini memnun etti.

30 bakkaldaki tüm borçların yaklaşık 100 bin Türk lirası tutacağını belirten esnaf, hayırsevere teşekkür etti. Esnafların bakkal camına astığı yazı ise herkesi duygulandırdı.



“Salgın döneminde bize destek oldu”

Veresiye defteri alınan esnaflardan biri olan Ömer Tetik, sabah dükkanı açtığında bir adamın geldiğini ve zor durumda olan kişilerin borçlarını ödediğini söyledi. 5 bin Türk lirası kadar borcu olan kişiler olduğunu, tüm borçları toplayarak hayırsever vatandaştan parayı aldığını ve defteri kapattığını belirten Tetik, salgın döneminde yaşanan ekonomik sıkıntıların giderildiğini ifade etti.



Bir diğer esnaf Mikail Savar ise hayırsever adamın, dükkanındaki 5 bin 110 Türk liralık borcu kapattığını ve defteri alıp gittiğini belirterek “böyle vatandaşların sayıları artmalı, Allah ondan razı olsun” söylemlerinde bulundu.

“Can suyu oldu”

Mahallede dükkanı bulunan Elif Keser, sabah saatlerinde bir kişinin dükkanına geldiğini, tüm borçları kendisinin hesapladığını ve toplamda 5 bin 580 Türk lirası olan borcu kapatıp defteri alıp gittiğini belirtti. Hayırsever vatandaşın hem esnafa hem de salgından dolayı zor durumda kalan kişilere can suyu olduğunu söyleyen Keser, şahsın arkasından hayır dualarını da eksik etmedi.

Yorumlar (0)