Bingöl’deki 5,2’lik deprem onlarca evde hasar bıraktı 

Bingöl Kığı’da dün akşam meydana gelen ve çevre illerden de oldukça şiddetli hissedilen 5,2’lik deprem, onlarca evde hasar bıraktı. Depremzedelerin çoğu geceyi sokakta ya da akrabalarında geçirdi. Evleri zarar gören kişiler devletten yardım bekliyor. 

YAŞAM 26.06.2021, 07:11
Bingöl’deki 5,2’lik deprem onlarca evde hasar bıraktı 

Bingöl Kığı’da dün akşam saatlerinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem çevre illerden de hissedildi. Sarsıntının büyük olması özellikle kırsaldaki evlerde büyük hasarların oluşmasına sebep oldu. Depremzedeler, geceyi sokakta ya da yakınlarının evlerinde geçirirken yetkili kişilerden gelecek yardımları bekliyorlar.  



Deprem sırasında büyük panik yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, hasar alan evlerinin çökme riskinden endişe duyarak önemli eşyalarını evden çıkardılar. O sırada pek çok kişinin de gözyaşlarına boğulduğu görüldü. 



“Korkuyoruz, yatamıyoruz” 

Depremi en derinden hisseden kişilerden olan Kayhan Mutlu, durumlarını şu şekilde anlatıyor: “Deprem sırasında çocuklarla televizyon izliyorduk. Bir anda sallanmaya başladık. Şimdi korkuyoruz, yatamıyoruz. Dışarda kalacağız, yardım bekliyoruz.” 



Sakine Tokay isimli depremzede vatandaş ise şunları söylüyor: “Babam, depremde çok korktuğu için bayıldı. Evlerimizde büyük hasar var. Korktuğumuz için eve giremiyoruz. Geceyi dışarda geçireceğiz.” 

Yorumlar (0)