Bingöl’de deprem oldu, Kandilli “Elazığ” dedi

Bingöl’de gece saatlerinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre Bingöl Yayladere’de gerçekleşen deprem, Kandilli’ye göre Elazığ Okçular’da oldu. Akıl karıştıran paylaşımların ardından açıklama yapılmazken Bingöl ve Elazığ’daki vatandaşlar depremi hissettiklerini dile getirdiler. 

YAŞAM 31.01.2022, 08:16 31.01.2022, 12:05
Bingöl’de deprem oldu, Kandilli “Elazığ” dedi

AFAD verilerine göre bu gece 03.49 sularında Bingöl’de bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Bingöl’ün Yayladere ilçesi olarak kabul edilen deprem, yerin 7 kilometre altında gerçekleşti. Depremle ilgili olumsuz bir ihbar gelmezken vatandaşları hayrete düşüren bir olay yaşandı.  



Kandilli ve AFAD anlaşamadı 

AFAD, deprem merkez üssünü Yayladere olarak belirlemişken Kandilli Rasathanesi hem depremin büyüklüğünü hem de merkez üssünü farklı verdi. Kandilli'ye göre 4.3 büyüklüğünde olan deprem, Elazığ’ın Karakoçan-Okçular mevkiinde meydana geldi. 



İki il de depremi hissetti 

Kandilli ve AFAD’ın veriler üzerinde anlaşamamasına karşın iki ilde yaşayan vatandaşlar da depremi hissettiklerini aktardılar. Bazı aileler geceyi arabalarında ya da farklı ilçelerdeki yakınlarında geçirdi. 

Yorumlar (0)