Bingöl'de öğrenciler deprem tatbikatı sırasında gerçek depreme yakalandı

Bingöl’de okulda deprem tatbikatı gerçekleştirildiği esnada, kentte 4.0 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Okuldakiler tatbikatta gerçek deprem ile karşılaşırken, o anlar saniye saniye kameraya yansıdı.

YAŞAM 09.03.2021, 20:12 10.03.2021, 10:55
Bingöl'de öğrenciler deprem tatbikatı sırasında gerçek depreme yakalandı

AFAD Bingöl İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde deprem tatbikatı yaptı. Tatbikatın tahliyesi esnasında, kentte saat 11.20 sularında 4.0 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Talebeler büyük bir şaşkınlık yaşarken, okuldan tahliye edildikleri o anlar ise okulun güvenlik kamerası tarafından kayda geçti.



"Soğukkanlı davrandık"

Tatbikat esnasında gerçekten deprem yaşandığını dile getiren okul müdürü Nusrettin Uçar, “AFAD ile deprem tatbikatı planlamıştık. Yoğunluk nedeni ile tatbikatımızı bugüne almıştık. Bilgilendirmenin ardından deprem tatbikatına geçildi. Tahliye tatbikatı esnasında, saat 11.20’de gerçekten bir deprem meydana geldi. Öğrencilerimiz, edindikleri bilgiler doğrultusunda, oldukça soğukkanlı bir biçimde tahliye oldu.” dedi.

Öğrencilerden Zeynep Bahra ise, “AFAD ekipleri tarafından deprem tatbikatı yaptık. Deprem sırasında ne yapmamız gerektiğini anlattılar. Tahliye olduğumuz esnada deprem yaşandı. Soğukkanlı bir şekilde dışarı çıktık." şeklinde konuştu.









Yorumlar (0)