Bingöl'de 90 artçı sarsıntı! İçişleri bilançoyu açıkladı

İçişleri Bakanlığı, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen depremin ardından 90 artçı sarsıntı gerçekleştiğini duyurdu.

YAŞAM 15.06.2020, 09:13
Bingöl'de 90 artçı sarsıntı! İçişleri bilançoyu açıkladı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün saat 17:40 sularında 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Söz konusu depremin ardından 90 artçı sarsıntı gerçekleşti. 

Konuya ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığından geldi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Bingöl'de yaşanan depremden 17 kişinin etkilendiği, bir güvenlik korucusunun şehit olduğu belirtilirken, Erzurum'da ise söz konusu depremden 4 kişinin etkilendiği, 3 kişinin tedavi gördükten sonra taburcu edildiği, 18 kişinin tedavilerinin devam ettiği aktarıldı. 

"Bingöl'de enkaz altında kimse kalmadı"

Açıklamada, hasarın fazla olduğu Elmalı, Dinarbey ve Kaynarpınar köylerinde kimsenin enkaz altında kalmadığı kaydedilerek, ekipler tarafından yapılan tarama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. 

"8 kişi göçük altından kurtarıldı"

Bingöl kent merkezinde yıkım ya da yaralanma olayının gerçekleşmediği belirtilen açıklamada, Yedisu ilçesinde Elmalı, Dinarbey ve Kaynarpınar köylerinde 8 kişinin göçük altından kurtarılarak hastaneye yatırıldığı kaydedildi. 

"Bir şehit var"

Açıklamada, Karlıova ilçesinde bulunan Kaynarpınar Jandarma karakoluna ait gözlem kulesinde hasar oluştuğu aktarılarak, bir güvenlik korucusunun yaralı olarak kurtulduğu, bir güvenlik korucusunun ise şehit olduğu ifade edildi.

Öte yandan, Kaynarpınar köyünde meydana gelen çatı göçmesi neticesinde yaralanan bir çocuğun ambulansla hastaneye taşındığı bildirildi. 

"Erzurum'da 4 kişi hafif yaralandı"

Söz konusu deprem sebebiyle Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Söbeçayır Mahallesi Dorabi mezrasında 4 kişinin hafif yaralandığı ve hastaneye sevk edildiği kaydedilen açıklamada, 12 ev ve 9 ahırda hasar oluştuğu duyuruldu.

"Bölgeye 801 personel sevk edildi"

Açıklamada, Hınıs ve Varto'da hasar oluşmadığı aktarılarak, Bingöl İl AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Müdürlüğü koordinasyonunda AFAD, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), Jandarma, 112 Acil ve İtfaiye ekiplerinin bölgeye gönderildiği belirtilerek, bölgeye 801 personel ile 94 araç sevk edildiği belirtildi. 

Yorumlar (0)