Bilim Kurulu Üyesi Necmi İlhan uyardı: "Yüz yüze eğitim ve hafta sonu yasağı..."

Koronavirüs Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi M.Necmi İlhan, düşük risk grubunda yer alan şehirlerde olası bir renk değişiminde, hafta sonu yasağı ve yüz yüze eğitime ara gibi kararların tekrar alınabileceğini açıkladı.

YAŞAM 13.03.2021, 16:59 14.03.2021, 16:53
Bilim Kurulu Üyesi Necmi İlhan uyardı: "Yüz yüze eğitim ve hafta sonu yasağı..."

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Mustafa Necmi İlhan, düşük risk grubunda yer alan illerin yüksek ya da çok yüksek risk grubuna girmesi hâlinde neler yaşanabileceği konusunda açıklamalarda bulundu.

“Hafta sonu tamamen kapanabilir”

Prof. Dr. Necmi İlhan, vaka haritasında illerin kırmızıya dönme ihtimali karşısında haritalandırmada illerin maviden kırmızıya dönmesi halinde, hafta sonu 2 günde de çıkma kısıtlaması olmayan şehirlerde bunun 1 güne düşebileceği veya söz konusu ilde vaka sayısı artması durumunda hafta sonunun tamamen kapatılabileceğini belirtti. Ayrıca daha kritik bir durumda ise yüz yüze eğitime de tekrar ara verilebileceğini ifade etti.

"Yüz yüze eğitime de ara verilebilir"

Yerinde karar algoritmasında düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olmak üzere 4 tane kriter olduğuna dikkat çeken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, vatandaşların hangi risk grubunda yer alıyorsa ona göre hareket etmesi, maviyse mavi renkte kalması için çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti. Haritada renklerin değişmesi durumunda izlenecek yolun vatandaşların tutumuna göre değişebileceğine dikkat çeken Necmi İlhan, orta ve düşük risk grubundaki illerde lise seviyesinde yüz yüze eğitime geçildiğini ancak olası bir renk değişiminde bu yüz yüze eğitime ara verilebileceğini açıkladı.

Herkesin, öncekinden daha fazla dikkat etmesi gerektiği bir dönemde olduğumu aktaran İlhan, şu an açıklanan vakaların, normalleşme önceki vakalar olduğunun bilinmesi gerektiğini kaydetti. 11 Mart’tan itibaren ise normalleşme kararlarının etkisini görmeye başlayacaklarını dile getiren İlhan, herkesin kurallara uyma konusunda büyük bir çaba sarf etmesi gerektiği aksi takdirde renklerde bir değişim daha yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Yorumlar (0)