Beytüşşebap’ta bir ilk: PKK’nın yerle bir ettiği ilçede tarihi adım 

PKK’nın defalarca mayın döşediği, her noktasında terör faaliyetleri gerçekleştirdiği Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde devlet, onarım için kolları sıvadı. TSK personelleri tarafından huzur ortamının sağladığı ilçede, 19 kilometrelik projenin ilk 5 kilometresi tamamlandı.  

YAŞAM 29.11.2021, 13:31
Beytüşşebap’ta bir ilk: PKK’nın yerle bir ettiği ilçede tarihi adım 

Teröristlerin yasa dışı yollarla yuva yaptığı, halka rahatsızlık verdiği ve güvenlik güçlerine zorluklar yaşattığı sarp arazide kurulu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi, terörizmin yaralarını hızlıca sarmaya başladı. TSK personelleri ve güvenlik korucuları iş birliğinde terör örgütü unsurlarından arındırılan ilçede ilk kez yol çalışmaları başlatıldı. Uzun seneler boyunca tek şeritli ve dar haliyle kullanılan yolun, ilçe merkezi ve Ayvalık köyü arasındaki 19 kilometrelik kısmı için çalışmalar devam ediyor. 



Virajlı yolların yapımına başlandı 

13 milyon TL’lik projede Habur çayı ve Yeşilöz deresi kenarından geçen virajlı yolların yapımına başlandı. 19 kilometrelik yolun 5 kilometrelik kısmı tamamlandı. Proje görevlilerinden İnşaat Mühendisi Behçet Kara, ilçeler arasındaki 19 kilometrelik yolun 10 dakikaya indirileceğini ve kış döneminde projenin tamamlanacağını ifade etti. 



“Milletimiz için gece-gündüz çalışıyoruz” 

Kara yollarında inşaat teknikeri olan Mehmet Gülüsever, projenin 2022 senesinde tamamlanacağını, Beytüşşebap’ın yollarının artık daha güzel olacağını aktarırken hummalı çalışmaları hakkında şunları dile getirdi: “Milletimiz için gece-gündüz çalışıyoruz” 

Yorumlar (0)