Beyoğlu’ndaki 120 tarihi binaların kapıları bir bir yok oluyor 

Beyoğlu’ndaki vatandaşların başı şu sıralar hırsızlarla dertte! Tarlabaşı’ndaki tarihi binalara giren hırsızlar, bina kapılarını çalıp kaçıyorlar. Yüzyıllık tarih hırsızlarla birlikte kaybolup giderken vatandaşlar durumdan oldukça şikayetçi. 

YAŞAM 10.08.2021, 12:36
Beyoğlu’ndaki 120 tarihi binaların kapıları bir bir yok oluyor 

Beyoğlu Tarlabaşı Mahallesi sakinleri son zamanlarda hırsızlardan dert yanıyor. İçerisinde ikamet edenin olmadığı yüzlerce senelik tarihi binaları seçen hırsızlar, gece saatlerinde bu binaların kapılarını çalarak hurdacılara satıyor. Pek çok defa duruma şahit olan Tarlabaşı sakinleri, belediye ekiplerine ve polislere haber verdi. 





Belediye ekipleri kapılara tuğla ördü 

Mahalleye gelen polis ekipleri incelemelerini tamamladı. Ardından bölgedeki belediye ekipleri de binalara başka giriş olmaması amacıyla kapı kısımlarına tuğla ve taş ördü. Yüzlerce senelik tarihe ve yaşanmışlığa sahip olan binaların şu anda metruk ve yarım halde olması ise en çok mahalle sakinlerini üzüyor. 





“Bu kapılar en az 120 senelik” 

Mahalle sakinlerinden Erdal Sıhlar: “Bu mahallede hırsızlık var. Hırsızlar buradaki tarihi evlerin kapılarını çalıyorlar. Bu kapılar en az 120 senelik. Çalındığını gördüğümüzde belediyeye haber verdik onlar da gelip saç ve tuğla ördüler. Hırsızlar gece gelip kapıları alıp götürüyor sonra da hurdacılara satıyor.” 



Yorumlar (0)