Beyoğlu’nda ilginç olay! Kimse ne yaptığını anlayamadı

İstanbul Beyoğlu’nda dün akşam garip bir olay yaşandı. Kaldırımda yaklaşık 5 saat hareketsiz bir şekilde bekleyen ve kimseyle konuşmayan yabancı uyruklu kadın, polis ekiplerini saatlerce uğraştırdı. 

YAŞAM 14.09.2022, 11:00 14.09.2022, 11:02
Beyoğlu’nda ilginç olay! Kimse ne yaptığını anlayamadı

Edinilen bilgilere göre olay, Camikebir Mahallesi Bahariye Caddesi’nde meydana geldi. İlk olarak saat 15.00 sıralarında bölgeye gelen yabancı uyruklu şahıs, bir süre sağa ve sola gittikten sonra kaldırıma çıktı. Kadının uzun süre hareket etmediğini gören bölgedeki esnaflar, şahsın yanına gelerek yardımcı olmaya çalıştı. Kimseyle konuşmayan şüpheli şahıs, 5 saat boyunca hareketsiz bir şekilde ayakta durdu. 

Polis merkezine götürüldü

İhbar üzerine, akşam saatlerinde bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kadınla iletişim kurmaya çalışan ekipler, bir türlü kendisini ikna edemedi. Saatlerce süren ikna çabalarını reddeden yabancı uyruklu şahıs, sağlık ekiplerinin yardımlarını da istemedi. Terlikle sokağa çıktığı görülen kadın, saatlerce kaldırımda bekledikten sonra, kimliğini tespit etmek amacıyla polis ekipleri tarafından polis merkezine götürüldü.  

“Kaldırıma çıktı, burada 5 saat bekledi”

Yaşanan ilginç olaya ilişkin açıklamalarda bulunan görgü tanığı Mevlüt Baştaş, “Bu hanımefendi saat 15.00 gibi yolun karşı tarafına geçiyordu. Normal olmayan davranışları vardı. Bunun üzerine 2 tane kadın polis geldi. Yardımcı olmaya çalıştılar. Uzun süre burada beklediler kendisine yardımcı olabilmek için. Ancak kadın sesini bile çıkarmıyor. Bölgedeki esnaflar yardımcı olmaya çalıştı, yemek vermeye çalıştılar. Kimseye yanıt vermedi. En sonunda bu kaldırıma çıktı, 5 saat burada bekledi. Sanırım psikolojik bir sıkıntı içerisinde. Engelli bir kişi de olabilir. Çoğu kişi kendisinin ne yapmak istediğini tam olarak anlayamadı. Sonunda polis ekipleri kendisini alarak emniyete götürdüler” ifadelerini kullandı. 



Yorumlar (0)