Beyoğlu'nda "Gezi" protestosu: 51 kişi tutuklandı!

Gezi Parkı ve 15 Temmuz darbe girişimi davasında verilen kararı protesto etmek için İstanbul Beyoğlu'nda izinsiz yürüyüş yapan 51 kişi gözaltına alındı.

YAŞAM 27.04.2022, 00:50 27.04.2022, 17:07 Hakan Öksüz
Beyoğlu'nda "Gezi" protestosu: 51 kişi tutuklandı!

Gezi Parkı ve 15 Temmuz darbe girişimi davasında yargılanan Osman Kavala, "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Tutuksuz yargılanan sanıklardan Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi, Can Atalay, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Tayfun Kahraman ve Mine Özerden'e ise 18’er yıl hapis cezası verildi.

Beyoğlu'nda izinsiz gösteri yaptılar

Gezi Parkı davasında yargılanan sanıklara verilen cezalar, yurdun birçok kesiminde gösterilere neden oldu. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre Beyoğlu'nda izinsiz protesto gösterisi düzenleyen 51 kişi gözaltına alındı. Göstericilerin, polisin tüm uyarılarına rağmen alanı terk etmediği kaydedildi.

Soruşturma başlatıldı

Grubun akşam saatlerinde basın açıklaması yaptığı, daha sonra ise Firuzağa Meydanı çevresinde toplanarak yürüyüş yaptığı belirtildi. Valilik, 51 kişinin gözaltına alındığı olaylara ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İzinsiz gösteri düzenleyen grupta bazı sivil toplum kuruluşları, meslek örgütü üyeleri ve siyasi parti üyelerinin de yer aldığı ifade edildi. 

Yorumlar (0)