Beyazıt’ta “Tantanacılık” yöntemiyle turistin cebini boşalttılar

İstanbul’un ilçesi Fatih'te “kavga ediyormuş” gibi davranarak aralarına giren bir kişinin cebinde bulunan 7 bin 500 doları “tantanacılık” şekliyle çalan hırsızların o anları güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Hırsızların bir tanesi bölge esnaflarınca yakalandı ve darp edildi.

YAŞAM 16.09.2022, 11:17 16.09.2022, 12:45
Beyazıt’ta “Tantanacılık” yöntemiyle turistin cebini boşalttılar

Hadise, Fatih’e bağlı Beyazıt Gedikpaşa’da 2 Eylül saat 15.00 sularına yaşandı. Söylenenlere göre, zanlılar döviz bürosunda işlem yapan bir turisti gözlerine kestirdi. Turistin bürodan çıkmasıyla tartışmaya başlayan şüpheliler, kavga ettikleri sırada turistin üzerine doğru gitmeye başladı.

Bölge esnafı anladı, hırsızı yakaladı

“Tantanacılık” adı verilen bu yöntem ile turistin cebinde bulunan 7 bin 500 doları çalan zanlılar, kavga etmeyi sürdürerek, koşmaya devam etti. Turist adam kısa bir süre sonrasında cüzdanının çalındığını anladı. Meydana gelen hırsızlığı anlayan bölge esnafı, zanlılardan bir tanesini kovaladı ve yakalamayı başardı. Ele geçirdikleri şüpheliyi darp eden esnaf, daha sonra durumu polise ihbar etti. Zanlı, bölgeye gelen polis ekiplerine teslim edildi.

Kameralara anbean yansıdı

Hırsızlık anları sokak üzerinde yer alan işyerlerinin güvenlik kameralarına anbean kaydedildi. Görüntülerde ise zanlıların turistin bürodan çıktığı an da kavga etmeye başladığı, daha sonra turistin üzerinde doğru gittikleri, adamın cebinde bulunan parayı çalmalarının hemen ardından hızlı bir şekilde olay yerinden uzaklaştıkları görülüyor.

Yorumlar (0)