Beslediği karga gözünü oymadı: Dolma ile besliyor

Esenyurt'ta yuvasından düşüp yaralanan karganın, 'Besle kargayı, oysun gözünü' atasözünün tam tersine kendisini sahiplenen Celal Dere ile kurduğu dostluk dikkat çekiyor.

YAŞAM 19.07.2021, 21:35 20.07.2021, 16:12
Beslediği karga gözünü oymadı: Dolma ile besliyor

Esenyurt'ta yuvasından düşüp yaralanan yavru karganın, 'Besle kargayı, oysun gözünü' atasözünün tam aksine kendisini sahiplenen kişi ile kurduğu dostluk dikkat çekiyor.

İstiklal Mahallesi'nde ikamet eden Celal Dere, 3 hafta evvel evinin önünde yaralı vaziyette bulduğu kargayı tedavi ettirdikten hemen sonra sahiplendi.

Torunlarının tavsiyesiyle 'Zeytin' ismini verdiği 2 aylık kargayı besleyip bakımlarını gerçekleştiren Dere, kendisine sevgiye bağlanan ve yanı başından bir an olsun ayrılmayan Zeytin'e adeta bir bebek gibi bakıyor.

Güne birlikte başlıyorlar

Güne birlikte başlayan, dışarıda beraber dolaşan hatta beraber alışveriş yapan ikilinin bu durumu yurttaşların dikkatinden kaçmıyor.

Mahallede kimi zaman arabayla kimi zaman da yürüyerek dolaşan ikilinin dostluğunu görenler fotoğraf çekiyor. Bugüne dek evcil hayvan dahi beslemeyen Celal Dere ile Zeytin'in muhabbeti, can dostlarla konuşmadan da sevgi bağı ile diyalog kurulabileceğini ortaya koyuyor.

"Uçup gitmedikçe bırakmayacağız"

Celal Dere, ailesinin bir ferdi olarak gördüğü Zeytin'i, uçup gitmediği müddetçe terk etmeyeceğini dile getirdi.

Zeytin'in bir gün kendisini bırakıp gitmesi durumunda üzüleceğini ifade eden Dere, "3 haftalık bir alışkanlığımız var. Şu anda dahi kedi kapmasın diye çaba sarf ediyorum. Sonuçta bu da bir can taşıyor. Üzülmemek elde değil. Sevgi bağı kurduk, onun konuşmasına gerek yok. Bu şekilde o beni, ben de onu anlıyorum. Bu şekilde güzel bir hayat sürüyoruz." dedi.

Dere, yavru kargaya kendi yedikleri yemeklerden verdiklerini, Zeytin'in biber, dut, dolma, kraker, salatalık ve bulgur içini severek yediğini kaydetti. 

Zeytin'in dışarıda gezmeyi çok sevdiğini de aktaran Dere, "Seslendiğim anda direkt olarak yanıma geliyor. Dışarı çıkaracağımı anlıyor ve hemen omzuma konuyor." şeklinde konuştu.

"Zeytin ile seçim kampanyası yürüteceğiz"

Dere, daha evvel aday olduğu mahalle muhtarlığı seçimini çok az bir farkla kaybettiğini, önümüzdeki seçimde adaylık sürecini Zeytin ile kapı kapı dolaşarak yürüteceklerini belirtti.

Zeytin'in mahallenin maskotu olacağına inancının tam olduğunu dile getiren Dere, "Seçim döneminde, yardımcımla yani Zeytin ile birlikte sokakları dolaşacağız. Zeytin'in sevileceğine ve oy getireceğine inanıyorum." dedi.

Dere, hayvan sevgisinin başka bir şey olduğunu, hayvan sevenlerin insanlara, insan seven herkesin de bu canlılara zarar vermeyeceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)