Beşinci mevsim: ilkbahar sonbaharı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde sağanak yağış ve rüzgar uyarısı yaptı. 

YAŞAM 02.06.2021, 10:11 03.06.2021, 11:20
Beşinci mevsim: ilkbahar sonbaharı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için ülke genelinde yağışlı hava durumu bildirdi. Yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde ilerleyecek hava durumunda açan güneş, sizleri yanıltmasın. Yağışlar, rüzgarın da etkisiyle sele ve su basmalarına dönüşebilir.

Ülkenin iç ve kuzey kesimlerinde parçalı bulutlu hava hakimken batı ve güneyde hava az bulutlu olacak. Neme doyan bölgelerde yağışın daha fazla olması bekleniyor. Sabah saatlerinde başlayan yağışlar, öğleye doğru Karadeniz’in orta ve doğu bölgeleri ile Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yayılacak.

Sıcaklık ve rüzgar bir arada 

İlkbahar mevsiminin getirdiği sıcak havayı yaşıyoruz fakat rüzgar da oldukça sert esiyor. Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da sıcaklıkların en fazla 5 derece düşeceği fakat kalan kesimlerde yaklaşık 5 derece artacağı gözlemleniyor.

Rüzgarın saatteki hızı ise ortalama 50-60 km arasında olacak. Bu da elektrik direği ya da ağaç devrilmesi ile çatı uçması için yeterli olacak. Dışarıda dikkatli olmakta fayda var.

Marmara Bölgesi

Çok ve parçalı bulutlu şekilde seyredecek havada sabah ve öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların öğleden sonrada sarkması da muhtemel. Akşam saatlerinde ise zaman zaman rüzgarlı fakat ılık bir hava bekleniyor.

Ege Bölgesi

Çok ve parçalı bulutlu şekilde geçecek sabah ve öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış ve yer yer su basması görülebilir. Turizm şehirlerinde sıcaklıklar mevsim normallerine yakın seyrediyor. Akşam ve gece saatlerinde ise sıcaklıklar hayli düşecek.



Akdeniz Bölgesi 

Kıyı kesimler ile iç kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağış görülse de sıcaklıklar oldukça iyi durumda. Yağışların akşama doğru azalması bekleniyor. Gece saatlerinde ise sıcaklıklar kıyı kesimlerde yüksek iken iç kesimlerde hayli düşecek. 

İç Anadolu Bölgesi 

Çok bulutlu şekilde geçecek sabah ve öğle saatleri boyunca yer yer yağış almak mümkün. Öğle saatlerinde 60 km/sa hızında esecek rüzgarın akşama doğru etkisini yitirmesi bekleniyor. Gece saatlerinde ise sıcaklık, 10 derecenin altına kadar düşecek. Bölgede zirai don yaşanması muhtemel. 

Karadeniz Bölgesi 

Karadeniz’de hava durumu bölgenin klasiğini aratmayacak nitelikte, yağışlı. Parçalı ve çok bulutlu olarak geçecek gündüz saatleri boyunca rüzgarın ortalama 50 km/sa hızda esmesi bekleniyor. İkindi vaktine kadar sürecek olan rüzgar ve yağışlarda rüzgar, genellikle batıdan esecek. Gece saatlerinde ise sıcaklığın hayli düşmesi bekleniyor. Zirai don tehlikesi oldukça yüksek. 

Doğu Anadolu Bölgesi 

Yer yer ve kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği bölgede parçalı bulutlu hava hakim olacak. Rüzgarın, 70 km/sa hızına kadar çıkması bekleniyor. Bölgenin güney kesimlerinde fırtına görülebilir. Gece saatlerinde Kars ve çevresinde oluşacak zirai don olaylarına dikkat edilmeli.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 

Açık veya az bulutlu şekilde seyredecek hava durumunda rüzgarın ortalama 50 km/sa hızında esmesi bekleniyor. Sıcaklık, mevsim normallerinin altında olmasına karşın hava oldukça sıcak. 

Yorumlar (0)