Beşiktaş'ta 3 turisti bıçaklayan şahıs: Onları bir an şeytan olarak gördüm

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü, Beşiktaş’ta Rus uyruklu 2’si kadın 3 turisti bıçaklayan kağıt toplayıcısını, Cihangir’deki bir camide yakalandı. Sorguya çekilen şahısın ifadesi ise yok artık dedirtti.

YAŞAM 26.01.2021, 13:09 27.01.2021, 09:25 Hanife
Beşiktaş'ta 3 turisti bıçaklayan şahıs: Onları bir an şeytan olarak gördüm

İstanbul'un Beşiktaş ilçesi Akaretler Süleyman Seba Caddesin’de yaşanan dehşetin detayları geldi.

5 Ocak’ta tatil için İstanbul’a gelen Rus uyruklu Maxim M., Aleksandra V. ve Aleksandra R.,  dün gündüz saatlerinde kaldıkları otelden ayrılarak Megakent'in tarihi yerlerini gezdi.

Üç arkadaş,  gezintiden sonra Valideçeşme durağına geçti, buradan kahve aldıktan sonra hemen ileride yer alan banka oturdular.



Kağıt toplayıcısı saldırdı!

Rus turistler kahvelerini bitirdikten sonra caddede yürümeye başladı. O sırada kağıt toplayıcısı olduğu öğrenilen Hasan Hüseyin Y, 3 turiste bıçakla saldırdı.

Genç kadın 9 kez bıçaklandı

Bıçaklı saldırıda Maxim M. elinden, Aleksandra V. Karnından yaralanırken Aleksandra R. ise vücudunun çeşitli bölgelerinden 9 kez bıçaklandı.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalelerinin ardından Aleksandra V. ve Aleksandra R.’yi Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, elinden yaralanan Maxim M.’yi ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.



Camide yakalandı

Olayın ardından Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü, hemen harekete geçti. Yapılan çalışmalar neticesinde önce saldırganın eşkali ardından da kimliği tespit edildi. 

Beşiktaş polisi, olay anından 24 saat sonra saldırgan Hasan Hüseyin Y’yi, Beyoğlu Cihangir’deki bir camide kıskıvrak yakaladı.

Suç aleti yorgandan çıktı

Diğer yandan saldırı sonrası Cihangir’de metruk bir binaya saklanan ve  gece boyunca buradan çıkmayan şahısın, gündüz saatlerinde su içmek ve yemek bulmak için camiye girdiği öğrenildi.

Şahıs,  elinde yorganla camiden çıkacağı sırada kıskıvrak yakalandı ve elindeki yorganın içerisinden suç aleti bıçak bulundu.



"Onları bir an şeytan olarak gördüm"

Evsiz ve akli dengesi yerinde olmadığı öğrenilen saldırganın, sorguda verdiği ifadesinde, hiç kimseden para talep etmediğini,  sadece turistleri o an şeytan olarak gördüğü için bıçakladığını söyledi.



26 suç kaydı var

Ayrıca saldırganın bu ilk suçu değil. Daha önceden "Türk Bayrağına Zarar Verme" , "Kasten Yaralama", "Mala Zarar Verme", "Ruhsatsız Silah Bulundurma",  "Bisiklet ve Motor Hırsızlığı", "Güveni Kötüye Kullanma", "Uyuşturucu Kullanmak", "İntihara Teşebbüs", "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarından 26 ayrı suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)