Berat Kandili idrak edildi

Ülke genelindeki camilerde, Berat Kandili sebebiyle düzenlenen programlarda, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde vefat edenler için dua edildi.

YAŞAM 07.03.2023, 00:05
Berat Kandili idrak edildi

Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul görülen Berat Kandili sebebiyle ülke genelindeki camilerindeki programlara iştirak edenler namaz eda etti.

Akşam ezanının akabinde başlayan programlarda 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde can verenler ile depremzedeler için dua edildi.

Duaların okunduğu programlarda gecenin mana ve önemini aktaran konuşmalar gerçekleştirildi.

Yoğunluk meydana gelen camilerin çıkışlarında yurttaşlara lokum ikramında bulunuldu.



"Allah'ın affına erişme gecesi"

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, beratın bir suçtan azade olmak manasına geldiğini ifade etti.

Berat gecesinde pek çok kişinin Allah'ın affına eriştiğini kaydeden Bozkurt, bu kullardan biri olmak için gayret ve çaba sarf etmek gerektiğine dikkat çekti.

Bozkurt, berat gecesini bağışlama ve af gecesi olarak idrak etmek gerektiğinin altını çizerek, "Bu gece, manevi iklim bereketinin bir hayli bol olduğu bir fırsattır. Rabbimiz geçmiş dönemde yaptığımız günah, kusur ve hataları affetsin diye dua etmeliyiz." ifadelerine yer verdi.

Kandil gecesinde nafile namaz kılma ve Kur'an-ı Kerim okuma, gündüz ise oruç tutmanın önerildiğini hatırlatan Bozkurt, "An itibarıyla sıkıntılı dönemlerdeyiz, deprem dönemindeyiz. Milletimizin, İslam dünyasının içerisinde bulunduğu tüm sıkıntılardan kurtulması için Allah'a dua etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Depremler sebebiyle hayır ve güzel işlere çok daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Bozkurt, "Yuvasını, evini yitirenler var. Muhtelif yardım kuruluşları vasıtasıyla afet bölgesindeki muhtaç, mağdur insanlara yardım edebiliriz. Dualarımızın kabul görmesi için bu tarz vesileler aramalıyız." dedi.

Yorumlar (0)