“Beni öldürecekler sandım” diyerek annesini öldürmüştü, raporu ortaya çıktı 

Haziran 2015’te Kocaeli’nde yaşanan olayda seyir halindeki bir aracın arka koltuğunda oturan Onur Ö. isimli erkek, bir anda annesi Serpil Eroğlu’nun boğazını bıçakla keserek öldürmüş; aracın ön koltuğunda oturan İfaket Ergün’ü de ağır yaralamıştı. Aracı kullanan Işık Gürel gördükleri karşısında panikleyerek kaza yapmıştı ve olay yerine çağırılan çok sayıda polis ve sağlık ekibi sayesinde Onur Ö.’nün katil olduğu ortaya çıkmıştı. Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılama sürecinde bugün Onur Ö.’nün psikoloji raporu görüşüldü. Daha öncesinde şahsın cezai ehliyetinin olmadığı belirtilmişti ancak raporda, şahsın cezai ehliyetinin olduğu ortaya çıktı. Avukatın süre talep etmesi üzerine duruşma ertelendi. 

YAŞAM 18.01.2022, 14:26 19.01.2022, 12:41
“Beni öldürecekler sandım” diyerek annesini öldürmüştü, raporu ortaya çıktı 

Haziran 2015 tarihinde Kocaeli’nin İzmit ilçesinde D-100 karayolunda yaşanan olayda Işık Gürel ve yanındaki 3 yolcu, araçla İstanbul istikametinde seyir halindeydi. Arka koltukta oturan Onur Ö. aniden yanında oturan annesi Serpil Eroğlu’nun boğazını bıçakla kesmeye başladı. Anne Eroğlu olay yerinde hayatını kaybederken Onur Ö., aracın ön koltuğunda oturan İfaket Ergün’ü ağır yaraladı. Aracın sürücüsü Işık Gürel ise gördükleri karşısında dehşete kapılarak direksiyon hakimiyetini kaybetti ve kaza yaptı. 



Kaza için çağırılan ekipler olayı ortaya çıkardı 

Kaza yapıldığı için çevredekilerin olay yerine çağırdığı sağlık ve polis ekipleri de gördükleri karşısında dehşete kapıldı. Anne Serpil Eroğlu’nun cansız bedeni Adli Tıp Kurumu’na sevk edilirken Işık Gürel ve İfaket Ergün de hastaneye kaldırıldı. Onur Ö. ise olay yerinde gözaltına alındı. Olayın ardından Onur Ö., psikolojisi bozuk taklidi yaparak ilk duruşmada şaşırtan bir ifade verdi. 



“Beni öldürecekler sandım” 

İlk duruşmada savunma yapan Onur Ö., şunları aktardı: “Kendimde değildim. Kendime geldiğimde de cezaevindeydim. Olanları cezaevindeki gazetelerden okudum. Sonra kendimi yine kaybettim ve intihar etmek istediğimi hatırlıyorum. Kendimi kestim ama kurtardılar. Ölmek istedim. Olayın yaşandığı sırada birilerinin beni takip ettiğini ve öldüreceklerini düşünüyordum. Sürekli sesler duyuyordum. Olay günü bilincim yerinde değildi. Ne annemle ne de araçtaki diğer kişilerle bir husumetim yoktu. Bunu neden yaptım ben de bilmiyorum. Çok üzgünüm.” 



Mahkeme, Onur Ö.’nün psikoloji raporunu istemişti 

Bu ifadelerin ardından Onur Ö.’nün psikoloji raporu istenmişti. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavisi devam eden Onur Ö.’nün raporu bugünkü duruşmada okundu. Şahsın, belirttiği gibi bir rahatsızlığı olmadığı ortaya çıktı. Cezai ehliyeti olduğu belirlenen Onur Ö.’nün avukatı ise ortaya çıkan rapor üzerine mahkemeden ek süre talep etti. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorumlar (0)