Belediye işçisi, dolandırıcıların tuzağına düştü!

Adıyaman’da belediye çalışanı Abdullah Çolak, dolandırıcıların tuzağına düştü. Dolandırıcıların ‘Astsubay oğlunu FETO’den içeri atarız’ tehdidine kanan Çolak, bankadan çektiği 66 bin TL’yi, 180 kilometre ötedeki kişilere götürdü.

YAŞAM 16.02.2021, 15:11 17.02.2021, 09:07
Belediye işçisi, dolandırıcıların tuzağına düştü!

Adıyaman’da belediye işçisi olarak görev yapan Abdullah Çolak, 4 ay kadar önce dolandırıcıların hedefi oldu. Çolak, dolandırıcıların Astsubay oğlunu FETO’den içeri atarız’ tehdidine kandı ve bankadan çektiği parasını, 180 kilometre ötedeki dolandırıcılara verdi.

”Oğlunu FETÖ’den içeri atarız” tehdidi

Adıyaman Belediyes’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Abdullah Çolak, aylık 3 bin 500 TL maaş ile ailesini geçindirmeye çalışıyor. Çolak’ı birkaç ay önce arayan birisi, emniyet mensubu olduğunu söyleyip para istedi. Ayrıca telefondaki kişi Çolak’ı: ”Oğlunu FETÖ’den içeri atarız” diyerek de tehdit etti. Bunun üzerine Çolak, bankadan 66 bin TL parasını çekti ve ticari taksi ile Adıyaman’dan 180 kilometre uzaklıktaki Şanlıurfa’ın Akçakale ilçesine gitti. Parayı boş bir araziye bırakması söylenen Çolak, araziye gittiğinde etrafta kimseyi göremedi ve dolandırıldığını anladı.

Parasını alıp kaçmaya kalkan Çolak’ı tekrar arayan dolandırıcılar, ‘parayı bırakmazsan seni öldürürüz’ diye tehditte bulundu. Bu tehdit üzerine Çolak, parayı araziye bıraktı. Dolandırıldığını anlayan ve yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan Çolak, dolandırıcıların parayı FETÖ operasyonu yapıldığı ve örgütü çökertmek için istediklerini belirttiklerini söyledi. Kendi canı ve oğlunun canıyla tehdit edildiğini söyleyen Çolak, bunu korktuğu için yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Dolandırıcıların yakalanmasını bekliyor

Mağdur olarak ortada kaldığını söyleyen Çolak, evini satıp borcunu kapatacağını söyledi.  Borçlarını ödeyebilmek için kredi çektiğini söyleyen Çolak, konu hakkında polis ve jandarmaya bildirerek suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Parasını geri almayı umut eden Çolak, aylardır dolandırıcıların yakalanmasını bekliyor.

Yorumlar (0)