Belediye anons yapıyor: "Mezarlarınızı taşıyın"

Artvin'de yapımı süren Yusufeli Barajı sebebiyle sular altında kalacak mezarların taşınma işlemi de sürüyor. 450 mezarın taşınması öngörülen ilçede belediye tarafından anonslar yapılarak mezarların taşınması amacıyla çağrıda bulunuluyor.

YAŞAM 15.01.2022, 23:39 17.01.2022, 09:03
Belediye anons yapıyor: "Mezarlarınızı taşıyın"

Artvin’e bağlı Yusufeli ilçesinden geçen Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden ve 275 metre gövde yüksekliği ile ülkemizin en yüksek, dünyanın ise 3'üncü en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı sebebiyle sular altında kalacak olan ilçede yeni yerleşim yeri için de faaliyetler sürüyor.

450 mezar taşınacak

İlçedeki defin işlemleri yeni yerleşim alanında yapılırken, suların altında kalacak olan mevcut ilçedeki mezarlıkların taşınma işlemi de devam ediyor. Yeni yerleşim yerinde her ayrıntı tek tek düşünülürken, DSİ (Devlet Su İşleri) 26'ıncı Bölge Müdürlüğü'nce Keçevet bölgesinde inşa edilen yeni mezarlık yerine nakil işlemleri başladı. 450 mezarın nakledilmesi planlanırken, Yusufeli Belediyesi tarafından anonslar yapılarak, yakınlarının mezarlarının sular altında kalmasını istemeyen yurttaşların nakil başvurusu yapması gerektiği aktarılıyor.

Su tutma işlemine başlandı

Diğer yandan, barajda su tutma işlemi sağlanması için de çalışmalar sürüyor.





Yorumlar (0)