"Beldekler" ve "Camgöz" çetelerine büyük darbe: 10 kişi tutuklandı!

Türkiye'de toplam 20 ilde faaliyet yürüttüğü tespit edilen 27 suç örgütüne karşı operasyon başlatıldı. "Müsilaj-2" adı verilen operasyon kapsamında İzmir'deki "Beldekler" ve "Camgöz" çetelerinin üyesi olduğu belirlenen 20 kişi yakalandı. Gözaltına alınan kişilerden 10'u tutuklandı.

YAŞAM 05.10.2022, 12:03 05.10.2022, 17:55 Hakan Öksüz
"Beldekler" ve "Camgöz" çetelerine büyük darbe: 10 kişi tutuklandı!

Turizmi olumsuz yönde etkileyen ve kendilerini devletin gücünden üstün gören mafya tipi örgütlenmelere karşı başlatılan Müsilaj-2 Operasyonu için 30 Eylül sabahı düğmeye basıldı. Baskı ve şiddet yoluyla insanları sindirmeye çalışan çetelere karşı başlatılan operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından koordine edildi.

20 ilde faaliyet yürüten 27 suç grubu tespit edildi!

Operasyon kapsamında 20 ilde yuvalanan toplam 27 suç örgütü belirlendi. Kasten öldürme, tefecilik ve yağma yaptıkları belirlenen 12 silahlı suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden diğer suç grupları tespit edildi. Cumhuriyet başsavcılıkları, söz konusu örgütlere üye olduğu belirlenen 233 kişi hakkında yakalama kararı verdi. "Müsilaj-2" adlı operasyon, 30 Eylül sabahı başladı.

"Beldekler" ve "Camgöz" çetelerine büyük darbe!

İzmir'de faaliyet yürüten "Beldekler" ve "Camgöz" isimli çetelere yönelik yürütülen operasyonda 20 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 11'inin Camgöz çetesine üye olduğu tespit edildi. Emniyete götürülerek sorgulanan şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği kaydedildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 1'inin, sorgu sonrası serbest bırakıldığı kaydedildi. Suç örgütüne üye olan kişilerden 10'u tutuklandı, 9'u ise salıverildi.

Yorumlar (0)