Bekir Bozdağ duyurdu: Adli sicil kaydının silinmesi için yeni düzenleme!

Adli sicil kaydı ile ilgili açıklamada bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bundan sonrası için e-Devlet sistemi üzerinden kaydın silinebileceğini dile getirdi.

YAŞAM 18.08.2022, 17:02 19.08.2022, 13:41
Bekir Bozdağ duyurdu: Adli sicil kaydının silinmesi için yeni düzenleme!

Ankara Hakimevi'nde gerçekleştirilen “Adli Sicil Bilgi Sistemi Tanıtım Töreni”’ne katılım sağlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adli sicil kayıtlarının silinmesi konusunda yapılacak yeni düzenlemeyi duyurdu.

“Nerede olursanız olun talep edebileceksiniz”

Adli sicil kaydının silinmesi için Hakkari’den Sinop’a, Edirne'den Kars'a gitmek zorunda kalınması döneminin geride kaldığını ifade eden Bozdağ, "Bugünden sonra her Türk vatandaşı, e-Devlet sistemi üzerinden standartlara uygun bir şekilde başvuru yaptığında arabasından, iş yerinden ya da evinden kısacası nerede olursa olsun Adli Sicil Bilgi Sistemi'ne girebilecek ve adli sicil kaydını öğrenebilecek. Bunların yanı sıra orada bulunan kayıtları alıp, silinme koşulları oluşması durumunda bunu talep etme hakkına da sahip olacak. Bugün devreye alacağımız bu yeni bir uygulama kapsamında yasal sürelerin bitmesi üzerine kişilerin talebi olmadan resen Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'müz tarafından adli sicil kayıtlarını silinecektir.” dedi.

“Zararlar, kayıplar tamamen ortadan kaldırılacaktır”

Uygulamayı o an gerçekleştireceklerini söyleyen Bozdağ, “208 bin 376 kişinin adli sicil kaydını, şu an da burada düğmeye basarak, oluşturduğumuz düzen kapsamında silmiş bulunacağız. Bu yapacağımız işlem ise devletin adli sicil kayıtlarını silme hususundaki ihmalini veya eksikliğini, vatandaşın akışı izleyememesi sebebiyle uğradığı sıkıntıları, zararları, kayıpları tümüyle ortadan kaldıracaktır. Atılan bu adım oldukça önemlidir. Buradan hepimize, aziz milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Binlerce kişinin adli sicil kaydı silindi

Adli sicil kayıtlarının birer kişisel veri olduğunu ifade eden Bakan Bozdağ, insanların bu bilgilerin korunmasını talep etmesinin anayasal bir hak olduğunu da dile getirdi. Programda gerçekleştirilen protokolle beraber Bakan Bozdağ, adli sicil kaydı zamanı dolmuş olan 208 bin 376 vatandaşın kaydını sistemden sildi.

Yorumlar (0)