Bebek parçalanacakken fark etti...

İstanbul Şişli'de temizlik görevlileri çöp konteynerini kamyona boşalttıktan kısa süre sonra ağlama sesi duydu. Bebek ağlamasaydı çöpler, kamyonun arka haznesinden ana bölmeye çekilecek ve bir felaket yaşanacaktı.

YAŞAM 20.02.2020, 11:18 20.02.2020, 13:55
Bebek parçalanacakken fark etti...

İstanbul Şişli'de çöp konteynerine atılan yeni doğmuş bebek, son anda temizlik işçileri tarafından fark edilince bir faciadan dönüldü.

Alınan bilgiye göre olay sabah saatlerinde Şişli Kuştepe Yavrukuş Sokak'ta yaşandı. Şişli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde güzergâhlarında bulunan sokakları tek tek gezerek çöp konteynerlerini boşaltmaya başladı.

Faciadan dönüldü

Yavukuş Sokak'a gelen temizlik ekipleri, burada bulunan çöp konteynerini de araca boşaltarak hareket etti. Çoğu zaman çöp kamyonunun arka haznesinde bulunan çöpleri kamyon içine çeken temizlik görevlileri, bu kez hazneyi kamyon içine boşaltmadan yola devam ettiler. Bir süre sonra bir ağlama sesi duyan temizlik görevlileri, aracı durdurarak kamyonun arka haznesini kontrol etmeye başladı. Bu sırada temizlik görevlileri bir poşete konularak çöpe atılmış hâlde "yeni doğmuş bebeği" fark etti.

Bebeği yanlarına alan temizlik görevlileri, hemen yakında bulunan Kuştepe'te Aile Sağlık Merkezi'ne götürdü. Burada ilk kontrolleri yapılan bebeğin bir kız çocuğu olduğu görüldü. Yeni doğmuş bebek göbek bağının kesilmesi ve temizlenmesinin ardından ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Olayla ilgili inceleme başlatan polis, bebeği çöp konteynerine kimin attığını araştırırken bebeğin hastanede tedavisi ve bakımı yapılıyor.

"Kepçenin ağız kısmında kafa vardı"

Bebeği bulan temizlik işçisi Bülent Gürdevik yaşananları anlattı. Ağlama sesi duyduğunu ve bunun üzerine çöp arabasının "kazan" olarak tabir edilen arka haznesini kontrol ettiğini söyleyen Bülent Gürdevik şu bilgileri verdi:

“Şişli Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak çöp konteynerlerimizi topluyorduk. Konteyneri aldıktan sonra bebek sesi duyduk. Bir yerden bebek sesi geliyordu ama nereden geldiğini bulamıyorduk. Çöp arabasının içindeki kazanımızı karıştırdık ama bulamadık. Bebeği görebilme şansımız yoktu. Ağlama sesini duyduk. Çöp konteynerini kaldırıp boşaltırken bebeği fark etmek mümkün değil. Çöp konteynerini kaldırdık boşalttık. Yola çıktık ama ses geliyor. Araba sesiyle karışıyor, nereden geldiğini ilk başta bulamadık. Daha sonra baktığımızda kepçenin ağız kısmında kafa vardı, sıkışmıştı. Ben kontrol ettim, bebek zarar görmemiş. Bu bir mucize. Çünkü çöpü presledikten sonra canlı çıkması imkânsız. Yeni doğmuş, poşetin içine koymuşlar bağlamışlar. Sadece kafa kısmı dışarıda. Yarıya kadar kepçe kavramış o şekilde asılı kafası sallanıyor. Göbek bağı yeni atılmış. Sağlık ocağına götürdük, oradan da hastaneye gönderdiler bizi. Sağlık durumu iyiymiş."

Yorumlar (0)