Bebeği ezen kamyonun şoförü yargılanıyor

Bursa'da 1,5 yaşındaki bebeği ezerek ölümüne, anneyi de ezerek ağır yaralanmasına sebep olan çöp kamyonun tutuklu sürücü hakim karşısına çıktı.

YAŞAM 10.08.2020, 15:06

Bursa'da çöp kamyonuyla ezdiği 1,5 yaşındaki bebeğin hayatını kaybetmesine, annesinin ise sakat kalmasına yol açan şoförün yargılanması başladı.

Bursa 1. ACM'deki (Ağır Ceza Mahkemesi) duruşmaya çöp kamyonunun şoförü olan tutuklu sanık Ü.A, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla katılırken, müştekiler ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Çöp kamyonunun şoförü Ü.A, savunmasında olay günü çöpleri topladıklarını, kazanın olduğu sokağa geldiklerini, sağdaki araca çarpmamak için gözlerinin hep sağdaki araç üzerinde olduğunu, sokağa girince de çöp kamyonunun arkasındaki temizlik işçilerinin "Çocuk var" diye bağırdığını duyunca hemen durduğunu ve hemen ambulansı aradığını iddia etti. 

Çöp kamyonundan inince çocuğa ve annesine çarptığını gördüğünü, çocukla annesini kaza öncesi fark etmediğini, hem sağda duran araca baktığı için hem de sol taraf boş arsa olduğu için o yöne doğru geniş manevra yaptığını söyleyen çöp kamyonu şoförü Ü.A. "Çocukla annesini görmediğini ve beraatimi istediğini belirtti.

Anne, şoförü yalanladı!

Kazada yaralanan ve kaybettiği bebeğin acısıyla yaşamaya mahkûm olan anne Filiz Deniz de olay günü kızını gezdirmeye çıkardığını kaydetti.

Çöp kamyonunu gördüklerini ve yol vermek için asfalttan iyice dışarı çıkarak boş arsaya girdiklerini söyleyen anne Filiz Deniz, çöp kamyonunun kendilerini ezdiği sırada yolda olmadıklarını, yol vermek için boş araziye yürürken arkalarına bakmadıklarını, çöp kamyonunun kendilerini yol üzerinde değil arsa üzerinde ezdiğini söyledi.

Kızının tekerin altında kaldığını ve "tekeri çek" diye çığlık attığını ancak çöp kamyonu sürücüsünün aracı çekmediğini anlatan anne Filiz Deniz, kazadan sonra kızının yaralı olduğunu gördüğü halde şoförün kamyondan inmediğini, kendisi yerde yatarken şoför Ü.A'nın kamyondan inip üstünden atlayıp kaçtığını, kesinlikle ambulansı ya da polisi aramadığını, ambulansı ve polisi mahallelinin aradığını belirterek, bunun bir kaza değil, cinayet olduğunu ve sanığın cezalandırılmasını istediğini belirtti.

Kaza yerinde keşif yapılmasını isteyen mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

OLAY

19 Haziran'da Ü.A. idaresindeki çöp kamyonu, Bursa merkez Osmangazi ilçesi Güneştepe Mahallesi 240. Sokak'ta 1,5 yaşındaki Ebrar Nisa ve 26 yaşındaki anne Filiz Deniz'i boş arazi üzerinde ezmişti. Hastaneye götürülen 1,5 yaşındaki Ebrar Nisa Deniz kurtarılamamıştı. Ayaklarında kırıklar oluşan anne Filiz Deniz, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilmiş, çöp kamyonunun şoförü tutuklanmıştı.

Ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri ise anne Filiz Deniz'i doğrular nitelikteydi.

Görüntülerde çöp kamyonunun manevra yaparken yolun dışına çıktığı, yoldan kaçarak boş arazi üzerine geçen ve kamyona yol veren anne ile bebeğinin arazi dışında ezildiği görülüyordu.

Yorumlar (0)