Bazı kentlerde mayıs ayında kar sürprizi

Ardahan'da lapa lapa yağan kar, şehir merkezini beyaza bürüdü. Amasya, Giresun, Artvin ve Sivas'ın yüksek bölgeleri de karla kaplandı.

YAŞAM 05.05.2022, 19:10
Bazı kentlerde mayıs ayında kar sürprizi

Ardahan'da sabah erken saatlerde aralıklarla etkisini gösteren sağanak yağış, kara dönüştü. Yoğun kar, kent merkezini kısa süre içinde beyaz örtüyle kapladı.

Kış mevsimini aratmayan yağış sebebiyle sürücüler zor anlar yaşadı.

İlkbahar mevsiminin son dönemine yaklaşırken kar sürpriziyle karşı karşıya kalan yurttaşlar şaşkınlık yaşadı.

Yurttaşlardan Tuncer Aktürk, basın mensuplarına, kış mevsiminin etkisini göstermeye devam ettiğini kaydederek, "Bu sene kış çok uzun sürdü. 74 yaşındayım ve ilk defa böyle bir şey gördüm. 5 Mayıs'ta kar yağması çok ilginç. Allah'ın bereketi." dedi. 

Giresun ve Artvin'in yüksek bölgeleri karla kaplandı

Giresun'da sıcaklıkların mevsim normallerinin altına inmesinin akabinde sahil bölgesinde yağmur, 1000 rakımdan yüksekteki bölgelerde ise kar yağışı etkili oldu.

Çamoluk, Alucra ve Şebinkarahisar ilçeleri ile Sivas'a bağlayan otoyol üzerindeki 2200 rakımlı Eğribel geçidinde ise kar kalınlığı 5 santimetreyi aştı.

Artvin'de de yüksek kesimlerde kar etkili oldu.

Kente bağlı ilçelerden Ardanuç'ta Bilbilan Yaylası ve Geçitli köyü, Şavşat'ta Arsiyan Yaylası ve Sahara Milli Parkı, Borçka'da Camili Havzası ve Borçka Tabiat Parkı'nda kar kalınlığı 5 santimetreyi aştı.

Camili Havzası'nda bulunan 6 köyün yolu trafiğe kapanırken, ekipler çalışma başlattı.

Sivas'ın yüksek bölgelerine kar yağdı

Sivas'ın Koyulhisar ve İmranlı ilçelerinde, yüksek bölgelerde kar yağışı etkisini gösterdi.

Amasya

Kent genelinde hava sıcaklığının ilkbahar normallerinin altına düşmesinin akabinde yüksek bölgelerde kar yağışı etkili oldu.

Taşova ilçesine bağlı olan Belevi ve Dereli yaylalarında öğle saatlerinde etkili olan kar, kısa süre içinde bölgeyi beyaza bürüdü.

Yaylalarda kar yağışının sürdüğü belirtildi.

Yorumlar (0)