Bayramın ikinci gününde hava nasıl olacak? Kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayramın ikinci gününde yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını bildirdi. İşte 10 Temmuz Pazar günü için yapılan hava durumu tahminleri...

YAŞAM 10.07.2022, 00:37 Hakan Öksüz
Bayramın ikinci gününde hava nasıl olacak? Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışlı hava kütlesinin yurdu terk etmesiyle birlikte bu hafta genelinde az bulutlu ve açık bir hava hakim oldu. Bayramın ilk günüyle birlikte bazı illerde sağanak yağışlar etkili oldu. Eskişehir'de akşam saatlerinde başlayan yağışlar nedeniyle yollar göle döndü, bazı apartmanların giriş katlarında su baskını meydana geldi. 

Bilecik ve Bursa'da da etkisini gösteren sağanak yağışlar, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Bilecik'te sel sularına kapılan Asiye Bikmen (68) hayatını kaybetti.

10 Temmuz Pazar günü hava durumu

Peki bayramın ikinci günü (10 Temmuz Pazar) hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den gelen uyarılara göre günün ilk saatlerinden itibaren Marmara, Batı Karadeniz, Ege'nin kuzey bölgeleri ve İç Anadolu'nun kuzeyinde sağanak yağışlar etkili olacak. Sabah saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak ve Marmara'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.

Bu illerde kuvvetli yağışlar görülecek

Özellikle İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Düzce'nin doğu kesimlerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra kuvvetli yağışların İstanbul'un Anadolu yakası, Ankara, Eskişehir ve Zonguldak çevrelerinde etkili olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği kaydedildi. 

AFAD'dan 21 ile uyarı: Yağışlar kuvvetli olacak!

Öğle saatlerinden sonra Karadeniz, Marmara'nın doğusu ile güneyi, Ege'nin iç bölgeleri, Akdeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun doğu kesimlerinde sağanak yağışlar etkili olacak. Sosyal medyadan yıldırım, sel ve dolu uyarısında bulunan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 21 ilde kuvvetli yağışların görüleceğini bildirdi.

Yorumlar (0)