Bayramda sağanak yağışlara dikkat! Meteoroloji’den 10 il için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nın ilk gününe ilişkin hava durumunu tahminlerini paylaşarak, 10 kent için sarı kodlu uyarı mesajı yayımladı. 

YAŞAM 09.07.2022, 07:56 09.07.2022, 07:59
Bayramda sağanak yağışlara dikkat! Meteoroloji’den 10 il için uyarı

Meteoroloji’den alınan verilere göre bugün İç Anadolu Bölgesi ve Karadeniz’de sağanak yağışlar etkili olacak. Yağışlar, akşam saatlerine doğru Karabük, Bolu, Kastamonu, Düzce, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bilecik ve Bursa’nın güneydoğu kesimlerinde etkisini artıracak. Kütahya’nın doğu ve kuzey kesimlerinde de gök gürültülü ve sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.  

10 il için sarı kodlu uyarı mesajı yayımlandı

Düzce, Ankara, Kütahya, Bolu, Çankırı, Eskişehir, Kastamonu, Bursa, Karabük ve Bilecik için sarı kodlu uyarı mesajı yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu illerde kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağını açıklayarak, vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaya davet etti. AFAD da yayımladığı mesajda bu 10 şehirdeki yağışların özellikle öğle saatlerinden sonra etkisini artıracağını duyurarak, “Bu şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın su baskını ve sel gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli olması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Ankara Valiliği’nden açıklama geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı uyarı mesajı sonrası bir açıklama da Ankara Valiliği’nden geldi. Olası sel ve su baskınlarına karşı vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulunan Ankara Valiliği, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.

“Kurban Bayramı’nın ilk günü öğle saatlerinden itibaren, kentimizin batı, kuzey ve merkez kesimlerinde sağanak yağışların etkili olması beklenmektedir. Su baskını, sel ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.”

Yorumlar (0)