Bayramda bu saatlerde dışarı çıkmayın: 40 dereceyi geçecek

Meteroloji, bayram haftasında sıcaklıkların 40 dereceye kadar çıkacağını bildirerek yurttaşları dikkatli olmaları hususunda uyardı.

YAŞAM 17.07.2021, 20:18
Bayramda bu saatlerde dışarı çıkmayın: 40 dereceyi geçecek

Ülkenin dört bir köşesinde bayram havası eserken, yüksek sıcaklık uyarısı Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden geldi.

Uzmanlar, Orta Karadeniz’de hava sıcaklıklarının 40 dereceye kadar artabileceğini söyleyerek, yurttaşları uyardı.

Hissedilen sıcaklıkta yükseliş meydana geleceğinin altını çizen yetkililer, 10.00-17.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması hususunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Güneş çarpmalarından korunmak amacıyla da bol bol su tüketiminin ihmal edilmemesinin de altı çizildi.

40 derece görülecek

Meteoroloji tarafından gerçekleştirilen uyarılarda, şu ifadeler kullanıldı:

“Hava sıcaklıklarının hafta sonu itibarıyla bölgemizin özellikle iç kesimlerde yükselmesi beklenmektedir. 17 Temmuz Cumartesi günü öngörülen en yüksek sıcaklıkların iç kesimlerde yer yer 30-40 derece civarında olması tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlar ve yüksek sıcaklıklar ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımlayacağı tahmin raporları ile meteorolojik uyarıların yurttaşlarımız ve yetkililer tarafından dikkatle izlenerek, gereken tedbirlerin ivedilikle alınması önem arz etmektedir.”

İstanbul'da 40 derece hissedilecek

Megakent İstanbul’da nem oranı yüzde 90 seviyesinde ölçülürken, sıcaklıkların ise pazar ve pazartesi pik yapacağı aktarıldı.

İstanbul'da hafta sonu termometreler 35 dereceyi gösterirken, nem sebebi ile hissedilen sıcaklığın 40 dereceye kadar yükseleceği uyarısında bulunuldu.

Yorumlar (0)