Bayram yolunda kaç kişi hayatını kaybetti? Bakan Soylu açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram boyunca yaşanan kazalarda kaç vatandaşın hayatını kaybettiğini Twitter'dan duyurdu. İşte bayramda meydana gelen ölümlü kazalara ilişkin veriler...

YAŞAM 13.07.2022, 11:57 13.07.2022, 12:43 Hakan Öksüz
Bayram yolunda kaç kişi hayatını kaybetti? Bakan Soylu açıkladı!

Kurban Bayramı tatilinde yola çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulunan İçişleri Bakanlığı, kazaların yaşanmaması için sakin ve dikkatli araç kullanılması gerektiğini bildirmişti. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması, şehirler arası yolculukları da artırdı. Kamu çalışanlarının tatili 18 Temmuz Pazartesi gününe kadar sürecek ancak 4 günlük bayramın sona ermesiyle birlikte çok sayıda vatandaş, dün itibarıyla dönüş yoluna çıktı.

Hafta sonu trafik yoğunluğu artacak

Bayram tatili çok sayıda vatandaş için halen daha devam ediyor. Hafta sonuna doğru kamu çalışanlarının da yola çıkacak olması nedeniyle trafik kontrolleri üst seviyeye çıkarılacak. Peki bu bayramda trafik kazaları nedeniyle kaç kişi hayatını kaybetti? 

Son 5 günde 31 kişi hayatını kaybetti

Arife günü de dâhil olmak üzere 5 gün içinde yaşanan trafik kazalarının bilançosu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından duyuruldu. Twitter'dan paylaşımda bulunan Bakan Soylu, trafik kazaları nedeniyle bayram boyunca 31 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti. Son 10 yılın bayram tatillerinde yaşanan can kayıplarının ortalama 15 olduğunu bildiren Soylu, 2022 yılında bu ortalamanın 6 olduğunu ifade etti.

Bayram boyunca sıkı trafik denetimleri uygulanıyor

Bayram boyunca yoğun trafik denetimleri uygulandı. Önceki hafta 81 ilin valiliklerine genelge gönderen İçişleri Bakanlığı, trafik denetimlerinin 7 Temmuz Perşembe günü itibarıyla başlayacağını bildirdi. Bayram boyunca yollarda denetim yapan ekipler, araçlarını durdurduğu vatandaşların bayramını kutladı ve güvenli sürüşe dair uyarılarda bulundu. Sıkı denetimlerin, 18 Temmuz Pazartesi gününe kadar devam edeceği kaydedildi.

Yorumlar (0)