Bayram tatili turizme 10 milyar lira kazandıracak

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak belirlenmesinin ardından Kovid-19 sınırlamalarından bunalan ve tatil yapmak isteyen vatandaşlar için önemli bir fırsat belirirken, TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, bu 9 günlük tatil dönemi içinde 10 milyar liralık bir ekonominin oluşmasını beklediklerini açıkladı.

YAŞAM 13.07.2021, 11:40
Bayram tatili turizme 10 milyar lira kazandıracak

Dün yapılan Kabine toplantısının ardından Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağı açıklandı.

Uzun bir tatil fırsatı 

9 günlük tatilin açıklanmasıyla Kovid-19 kısıtlamaları sürecinde evlerinde bunalan, sıcakların gelmesiyle beraber tatil planları yapan vatandaşlar için uzun bir tatil seçeneği ortaya çıktı.

Yalnızca tatile değil, akraba ziyaretleri vesilesiyle konaklamada, ulaşımda ve turizm sektörünün diğer paydaşlarıyla beraber ciddi bir ekonomik canlılığın yaşanması bekleniyor.

"10 milyon kişi seyahat edecek”

İç turizme canlılık getirmesi beklenen Kurban Bayramı'nın 9 günlük tatili ile beraber TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Başkanı Firuz Bağlıkaya, yaptığı açıklamada bayram döneminde 10 milyon kişinin seyahat edeceğini ve yapılacak bu seyahatten 10 milyar TL’lik bir ekonomi oluşacağını açıkladı.

Bayram döneminde dost, akraba ve kendi yazlıklarına seyahatlerle beraber 10 milyon kişinin seyahat etmesini ve bu seyahatler sonucunda 10 milyar liralık bir ekonomin oluşmasını beklediklerini açıklayan Bağlıkaya, “Bayram dönemi için tatil de uzayınca talepler iyice arttı. İç piyasa konusunda uzun bir tatil fırsatı doğdu. Kovid sebebiyle evlerinde kalanlar daha çok tatile ihtiyaç duydu. Bu dönemde otellerin yerli turist için paylarının tamamıyla dolacağını düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)