Bayram sonrası dönüş trafiğine havadan denetim

Kurban bayramı tatili sonrasında tatilcilerin dönüş trafiği havadan ve karadan denetlendi.

YAŞAM 25.07.2021, 18:18 26.07.2021, 12:10
Bayram sonrası dönüş trafiğine havadan denetim

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü’nce yollarda trafik güvenliğinin sağlanması ve yaşanabilecek olan kazaların önüne geçilebilmesi maksadıyla helikopterli denetim gerçekleştirildi.

Ana yollar polis ekipleri tarafından denetlendi

Bayram tatilinin bitmesiyle dönüş yoluna geçenlerin oluşturmuş olduğu trafikten dolayı Ankara’yı diğer şehirlere bağlayan ana yollar, polis helikopterlerince denetlendi.

Trafik akışının yoğun güzergahlarda güvenli bir şekilde sağlanabilmesi maksadıyla koordinasyon içinde çalışan helikopter ekiplerinin yaptığı denetimler paylaşıldı.

Havadan helikopterle denetim

Havadan denetlenen kara yolu trafiğinde sürücülerin kurallara uymayanları, karada bulunan ekiplere iletiliyor.

Helikopter ekipleriyle, trafik kuralı ihlallerinin yanında, kamyon, TIR ve tanker gibi ağır tonajı olan araçların yoğunluğundan dolayı trafik akışının yavaşlamış olduğu noktaları bildirip yerdeki ekiplerin kontrolü sağlanıyor.

Karadan ise yolcu otobüslerinde yoğunlaşan kontrollerde yolcuların ve sürücülerin kimlik kontrolü, şoförlerin dinlenme zamanları, araçlarda yedek sürücülerin bulunup bulunmadığı, emniyet kemeri kontrolü, yolcu sayısı ve hız denetimleri gerçekleştiriliyor.

Denetimler hafta boyu sürecek

Tatil dönüşünde şehirlere dönüşlerde aşırı bir yoğunluğun olmadığı görülürken, karadan ve havadan yürütülmüş olan denetimlerin hafta boyunca devam edeceği ifade edildi.

Yorumlar (0)