Bayrak donduran soğukta vatan nöbeti

Ülke genelinde soğuk hava dalgası etkisini sürdürürken zorlu hava şartlarında dahi vatan nöbetini bırakmayan Mehmetçiğin mücadelesi kameralara yansıdı. İkiyaka Dağları'ndaki Binbirkapı Üs Bölgesi'nde sıfırın altında 25 derecede nöbet tutan evlatlar, herkesin takdirini kazandı.

YAŞAM 16.01.2022, 15:57 16.01.2022, 16:11
Bayrak donduran soğukta vatan nöbeti

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı yurt içindeki ve dışındaki 395 üs bölgesinde hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam ederken özellikle akşam ve gece vakitleri hayli zorlu geçiyor. Sıfırın altında 25 dereceye kadar inen sıcaklıklar, Mehmetçiğe zor anlar yaşatıyor.



Kar kalınlığı 1,5 metreyi geçti

Mehmetçiğin vatan nöbeti tuttuğu çoğu üs bölgesinde kar kalınlığı 1,5 metreyi geçti ve hatta Hakkari, Muş, Bitlis gibi şehirlerde 5 metreye dayandı. İkiyaka Dağları'ndaki Binbirkapı Üs Bölgesi de bu üslerden biri oldu.



Palandöken kayak bölgesinde dahi 124 santimetre olan kar kalınlığı, Binbirkapı'nın çok altında kalırken Mehmetçik, burada, eksi 25 derecede vatan nöbetini sonsuz fedakarlıkla yerine getirmekte kararlı. 



Gönderdeki bayrak dondu

Ardahan kırsalındaki Yiğitler Hudut Karakolu'nda gönderde bulunan bayrak dahi donarken Irak'ın kuzeyindeki Misalok Üs Bölgesi'nde kar kalınlığı 5 metreye dayandı. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, personelin zorlu kış şartlarına uygun kıyafetlerinin çok önceden tamamlandığını duyurdu.



Operasyonlar artarak sürüyor

Bakanlık, operasyonların en zor şartlarda dahi artarak devam ettiğini; 84 büyük ve 286 orta çaplı operasyon düzenlendiğini duyurdu. Bu operasyonlarda, teröristler tarafından kullanılan 1445 mağara ve sığınak kullanılamaz hale getirildi. 2795 terörist ise öldürüldü.



Yorumlar (0)