Bayburt’ta buz kütlesi kırıldı, boğulmaktan son anda kurtuldu 

Bayburt’ta kısmen donan Çoruh Nehri üzerindeki buz kütlesi ile oyun oynayan dört gençten biri, buz kütlesini sal olarak kullanmaya kalkınca olanlar oldu. Genç, tamamen donduğunu sandığı nehirde buz kütlesiyle ilerlerken aniden suya düştü. Buz gibi suda boğulma tehlikesi atlatan gencin neye uğradığını şaşırmış halleri kameralara yansıdı. 

YAŞAM 09.01.2022, 17:59 10.01.2022, 16:47
Bayburt’ta buz kütlesi kırıldı, boğulmaktan son anda kurtuldu 

Ülkenin doğu kısmındaki şehirler, kış mevsiminin kısmen başlamasıyla birlikte zaman zaman dondurucu soğuklara teslim oluyor. Soğuk hava dalgasının etkili olduğu dönemlerden birinde Bayburt’un en turistik bölgelerinden olan Çoruh Nehri de dondan nasibini aldı. Bayburt şehir merkezine bağlı Karşıgeçit köyünden geçen Çoruh Nehri’nin bir kısmı dondu. 

Balık tutmaya gitti, canından oluyordu 

Nehre balık tutmaya giden dört genç, kısmen donan Çoruh Nehri üzerinde kendilerince oyun oynamaya başladılar. Bir buz kütlesiyle oyun oynamaya başlayan bir genç, buzu sal gibi kullanarak nehirde karşıdan karşıya geçmeye çalışan genç, nehrin tümünün donduğunu ve buz kütlesinin kendisini taşıyacağını zannederken oldukça yanıldı. 



Atalarından görmüş 

Babalarının ve dedelerinin de geçmişte donan nehir üzerinde bu şekilde gezinti yaptıklarını belirten gençlerden biri, buz kütlesiyle gezmek istersen bu yöntemin oldukça heyecanlı ve güzel olduğunu belirtmekten de geri kalmadı. Yörede “buz binmek” olarak bilinen bu yolculuk, gençlerden hiç beklemediği şekilde son buldu. 

Baştan ayağa buz gibi suya gömüldü 

Nehir üzerinde donan buzdan bir parça kırarak üzerine çıkan ve nehrin kısmen donmuş yüzeyi üzerinde dolaşmaya başlayan Sıtkı Köse, bir süre sonra buz gibi sulara gömüldü. Kopan buz kütlesinden düşen genç, düştüğü suda uzun süre çırpındı. Baştan ayağa buz gibi suya batan Sıtkı Köse, neye uğradığını şaşırır halde kameralara yansıdı. O anlar, arkadaşlarının cep telefonları ile kaydedilirken Köse, hemen yakılan ateşle ısınmaya çalıştı. 

Yorumlar (0)