Bayburt şehir merkezi beyaz örtüyle kaplandı

Bayburt’ta gece saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kar, etkisini göstermeye devam ediyor. Sürücülere zor anlar yaşatan kar yağışı çocukların ise en büyük eğlencesi oldu.

YAŞAM 19.12.2021, 10:35 19.12.2021, 15:56
Bayburt şehir merkezi beyaz örtüyle kaplandı

Bayburt kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Şehir merkezinde görüş mesafesi düşerken sürücüler ise ilerlerken güçlük çekti. Kimi sürücüler araçlarını kaydırarak trafik kazası yaptı. Kaza sonucu maddi hasarlar meydana geldi. Kardan kayganlaşan alanlarda belediye ekiplerince tuzlama ve temizleme çalışmaları başlatıldı. Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de ekiplerin çalışmalarına destek verdi.

Sürücüleri bir hayli zorlayan kar çocukların ise eğlence kaynağı oldu. Geceleyin evlerinden dışarıya çıkan çocuklar arkadaşlarıyla birlikte uzun zaman kartopu oynayıp eğlenceli dakikalar geçirdi.

Kar ve tipinin etkisini gösterdiği Bayburt-Erzurum kara yolu Kop dağı geçidi mevkisinde sürücüleri buzlanmaya karşı dikkatli olmaları yönünde uyaran ekipler tır sürücülerini de zincirsiz bir şekilde yola çıkmamalarına ilişkin uyardı.

‘Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden uyarı

Bununla beraber MGM’den Doğu Anadolu’nun batı kesimlerine dair kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Doğu bölgelerinde beklenen yağışların 19 Aralık 2021 pazar gününde Adıyaman, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Malatya çevreleriyle Diyarbakır’ın kuzey kısımlarında kuvvetli bir şekilde eseceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağışların sağanak ve yağmur şeklinde, dağlık ve yüksek kesimlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Su baskını, sel, ulaşımda aksamalar, don olayı ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)