Batman’ın büyülü tarihi Hasankeyf, sessizlik içinde kaldı!

Batman il merkezine 37 kilometrelik mesafede bulunan tarihi Hasankeyf, adeta sessiz kent haline geldi. 17 günlük tam kapanma kararı sonrası sessizleşen Hasankeyf,’şn boş sokakları, havadan görüntülendi. 

YAŞAM 06.05.2021, 17:43 06.05.2021, 18:22
Batman’ın büyülü tarihi Hasankeyf, sessizlik içinde kaldı!

Batman’a 37 kilometrelik uzaklıkta yer alan Hasankeyf ilçesi, tam kapanma kararı sonrası sessiz kent haline geldi. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tam sokağa çıkma kısıtlaması kararı nedeniyle boşalan Hasankeyf, havadan drone ile görüntülendi. Tüm Türkiye’’de olduğu gibi Hasankeyf’te yaşayan halk da kısıtlama kurallarına uyuyor.



Kısıtlamalara Hasankeyf sakinleri uyuyor

Caddelerde ve sokaklarda boşalmalar gözlemlenirken, tarihi ilçedeki kültürel noktalar da kapanmadan nasibini almış oldu. Yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası olan Hasankeyf, tam kapanma kararının ardından bomboş bir kent haline geldi.



Havadan görüntülenen Hasankeyf’te, yalnızca restore çalışmaları devam eden Koç Camii’nde çalışan işçiler görüldü.



Tarihi noktalar, sessizlik içinde kaldı

Salgınla mücadele doğrultusunda alınan tam kapanma kararının, 17 Mayıs’ta sona ermesi bekleniyor. Hasankeyf’in bol turist toplayan tarihi mekânları arasında bulunan Sultan Süleyman Koç Camisi, Artuklu Hamamı, Er-Rızık Camisi minaresi, İmam Abdullah Zaviyesi ve Zeynel Bey Türbesi tamamen sessizlik içinde kaldı. Drone ile havadan gözlemlenen tarihi noktalar, adeta bomboş kaldı.

Yorumlar (0)