"Başörtülü olduğu için saldırmadım, tesadüf"

Beşiktaş'ta başörtülü kadına saldırı davasında, mahkemede savunma yapan sanık Berrak Karaoğlu, "Mağdur şahsın başörtülü olması tesadüftür. Hiç kimsenin yaşayış tarzına karşı şiddet göstermem mümkün değildir." dedi.

YAŞAM 02.01.2020, 14:48 02.01.2020, 17:04
"Başörtülü olduğu için saldırmadım, tesadüf"

Beşiktaş'ta başörtülü kadına saldırdığı gerekçesiyle tutuklanan sanık Berrak Karaoğlu'nun "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve ''basit yaralama'' suçlarından 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savunma yapan sanık Karaoğlu, olay gecesi bir sergiden çıktığını, alkollü ve keyifli olduğunu hatırlattı. Karaoğlu, "Hatta bağıra bağıra gidiyordum. Olay anını hatırlamıyorum. Mağdur şahsın başörtülü olması tesadüftür. Hiç kimsenin yaşayış tarzına karşı şiddet göstermem mümkün değildir. Bu olay iç politika malzemesi yapıldı. Basit yaralamadan beraatimi, üzerimdeki diğer suçun ise düşürülmesini istiyorum." dedi.  

"Göz göze geldik sonra beni darbetti"

Müşteki Eriş ise olay günü evine yürürken sanığın uzaktan gelip kendisini eliyle işaret ettiğini anlatarak, "Göz göze geldik sonra beni darbetti. Müzik dinlediğim için kulaklık takılıydı. O yüzden o an ne dediğini duymadım. 'Ne yapıyorsun?' diye sorduğumda 'Bir şey yapmıyorum, ne oldu?' dedi. Tanımadığım bir beyefendi arkamdan gelerek, olaya müdahale etmek istedi. Sanık, beyefendiyi de darbetti. Beyefendi müdahale etmeye çalışınca sanık 'Kadına şiddet var.' diye bağırdı. Bunun üzerine beyefendi gitti. Görünüşüm itibarıyla sokakta yürürken çok fazla imaya ve söze maruz kalıyorum ama bu ilk defa başıma geldi. Sanıktan davacı ve şikayetçiyim." diye konuştu.

"Bipolar ve şizoaffektif bozukluk tanısı" 

Sanığın akıl sağlığına ilişkin "Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nden gelen 25 Aralık 2019 tarihli sağlık raporunda, "sanığın değişik tarihlerde 5 kez yatarak tedavisinin yapıldığı, bipolar ve şizoaffektif bozukluk tanısına varıldığı, eylemlerinin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamadığı ve cezai sorumluluğunun olmadığı" ifadelerine yer verildi.

Müşteki avukatlarından Neslihan Evci: "Emsal teşkil etmeli"

Müşteki avukatlarından Neslihan Evci, "Karaköy’de gerçekleşen olay da göz önünde bulundurulduğunda hadisenin münferit bir olay olarak görülmemesini, emsal teşkil etmesi ve toplum vicdanını rahatlatması açısından sanığın cezalandırılmasını, dosyanın Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istiyoruz." diye konuştu. 

Sanık avukatı Hüseyin Kader: "Başı açık olsaydı aynı şekilde mi yargılama olacaktı?"

Sanık avukatı Hüseyin Kader ise müvekkilinin müştekiye karşı herhangi bir söz söylemediğini ifade ederek, "Bu eylem başı açık bir kişiye karşı gerçekleşmiş olsaydı aynı şekilde mi yargılama olacaktı? Raporda açıkça müvekkilin cezai ehliyeti olmadığı belirtilmiştir. Müvekkilin hastalığı bipolar bozukluğun ilerisine gitmiştir. Deliller toplanmıştır. Tahliyesini istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Karaoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ara kararların okunmasının ardından sanığın avukatı, müvekkilinin tutukluluk halinin devamının kararlaştırılmasına tepki göstererek, "Cezai ehliyeti yok, nasıl 'tutukluluk devam' dersiniz?" dedi. Hakim ise "İstiyorsanız itiraz edebilirsiniz." cevabını verdi.

Yorumlar (0)