Başkentteki sel felaketinde 1 kişi kayıp: Arama çalışmaları sürüyor!

Başkent Ankara'da etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel nedeniyle 1 kişi öldü, 1 kişi kayboldu. Kayıp vatandaşın aracı, bir dere yatağında bulundu. Ekipler, kayıp kişiyi kurtarmak için çalışmalarını hızlandırdı.

YAŞAM 12.06.2022, 16:37 12.06.2022, 17:31 Hakan Öksüz
Başkentteki sel felaketinde 1 kişi kayıp: Arama çalışmaları sürüyor!

Şiddetli yağışların etkili olduğu başkent Ankara, son günlerde meydana gelen sel felaketleriyle boğuşuyor. Kentte özellikle dün etkisini gösteren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar, birçok olumsuzluğu da beraberinde getirdi. Çankaya, Altındağ, Mamak ve Keçiören ilçelerindeki yağışlar sonucunda ulaşım durma noktasına geldi.

Ankara sele teslim oldu

Şiddetli yağışlar, özellikle bodrum ve zemin katlarda bulunan evlerde su baskınına neden oldu. Dik yokuşlarıyla ünlü Dikmen'de bulunan bazı yollarda biriken su, araç geçişlerine izin vermedi. Başkent Ankara'nın merkez bölgelerinden olan Sıhhiye'deki yollar göle döndü. Ekipler, sel baskınının yaşandığı bölgelerde çalışmalarına hız kazandırdı.

Tatlar Deresi taştı: 1 ölü, 1 kayıp

Şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel, Altındağ Karapürçek Mahallesi'nde de etkili oldu. Mahallede bulunan Tatlar Deresi taştı. Taşkın nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Sürüklenen araç, dere yatağında bulundu

Çalışmalarını sürdüren ekipler, kayıp vatandaşın aracını bir dere yatağında buldu. Aracın içinin boş olduğunu gören ekipler, arama çalışmalarını yaptıkları alanı genişletti. Arama kurtarma faaliyetlerine AFAD, itfaiye ve JAK'ın yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu da katıldı. 

İlkay Yiğit yaşamını yitirdi

Başkent Ankara'da yağışların yol açtığı sel felaketi, kameralara yansıyor. Bölgeden gelen fotoğraflar, sel felaketinin yol açtığı yıkımı gözler önüne seriyor. 

CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit'in yaşamını yitirdiği sel felaketinin daha fazla can almaması için çalışmaların yoğunlaştırıldığı kaydedildi.

Yorumlar (0)