Başkentte koronavirüs denetimi yapılıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde "Sağlık için, hepimiz için" sloganıyla başlatılan ve Covid-19 kurallarına uyulup uyulmadığının denetlendiği uygulamalar başkent Ankara'da da yoğunlaştı.

YAŞAM 11.08.2020, 13:22
Başkentte koronavirüs denetimi yapılıyor

İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında, artık yeni yaşam düzeni olan "kontrollü sosyal hayat" döneminde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarının tam ve eksiksiz uygulanması için harekete geçildi. Tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen önlemlere uyulup uyulmadığı denetim ve kontroller sırasında ortaya çıkıyor.

Sabahın erken saatlerinde tüm Türkiye genelinde kontrol ve denetim uygulamaları erken saatlerde başladı.

Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de, başta ana arteller ve caddeler olmak üzere Çankaya ilçesinin yaya ve trafik yoğunluğunun en çok olduğu bölgelerinde denetim ve kontrol yapıyor.

Uygulamaya katılan yaya ekipler, daha önceden belirlenen güzergah boyunca sosyal mesafeyi korumayan ya da maske takmayan vatandaşları uyarıyor. Ekiplerin ikazlarını dinlemeyenlere ise idari para cezası uygulanıyor.

Yaya ekipler denetim ve kontrollerini yaparken, polis araçlarından da sıkça sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına riayet edilmesine dair anonslar yapılıyor.

Araç yoğunluğu yüksek olan yollarda gerçekleştirilen denetim ve kontrollerde ise şoförler ve yolcular maske ve mesafe konusunda uyarılıyor, itiraz edenlere para cezası kesiliyor.

Halka açık parkları da kontrol eden polis ekipleri, salgında da bir türlü sosyal mesafeyi korumayı beceremeyenlere sosyal mesafenin önemini anlatıyor ve maskesiz olanları ikaz ediyor.

Kızılay Güvenpark'taki uygulamalarda ise atlı polislerin de destek olarak görev aldığı görüldü.

Başkent Ankara'nın bir çok yerinde gerçekleştirilen kontrol ve denetim uygulamalarının gün boyunca aralıksız ve yoğun şekilde devam edeceği bildirildi.

Yorumlar (0)