Başkent beyaza büründü

Ankara’da sabaha karşı yağmaya başlayan kar, birçok noktada etkili olurken bazı ilçelerde sağanak yağışlar görülüyor.

YAŞAM 06.02.2020, 08:25 06.02.2020, 10:03
Başkent beyaza büründü

Ankaralılar güne kar ve yağmurla uyandı. Ankara'da bir çok bölgede sabaha karşı başlayan kar yağışı gün doğumuna yakın hızını arttırarak birçok noktada etkili oldu.

Daha önce çevre ilçelere yağan kar, bu kez şehir merkezinde de etkisini gösterdi.

Çankaya, Keçiören, Ulus ve Kızılay gibi merkezi ve insanların yoğun olarak kullandığı bölgelere yağan kar, kartpostallık görüntülerin çıkmasına neden oldu.

Kar yağışında işe gitmeye çalışan Canan Durmaz, “Güzel bir güne uyandığımı düşünüyorum. En azından hava biraz yumuşadı. Artık şu mikroplar ölsün istiyorum. Yağmur, kar Ankara’da trafiğin yoğunlaşmasına, sıkışmasına neden oluyor ama olsun.” diye konuştu.

Ankara’nın uğrak mekânlarından Çankaya’daki Kuğulu Park’ta karın tadını çıkaran İbrahim Soyak isimli vatandaş ise şunları söyledi:

“Aylardır bu günü bekliyorduk. Nihayet Ankara’ya kar yağdı. Çok özlediğimiz bir görüntüydü bu. Ankara’nın değişik kesimlerine yağıyordu ama Kızılay-Çankaya civarına pek yağmıyordu. Şu anda Tunalı civarına da yağıyor. Sizin de gördüğünüz gibi çok güzel bir görüntü ortaya çıktı. İnşallah gün boyunca devam eder bu görüntü. Eskilerin tecrübesine göre bu kar ince yağıyor. Ben tutar umudundayım.”

Yorumlar (0)