Başhekimden doktora cinsel saldırı: Önce indirim, sonra tahliye

Kırklareli’ndeki özel bir hastanede çalışan kadın doktoru odasına çağırıp daha sonra da cinsel saldırı uyguladığı iddia edilen başhekim hakkında tahliye kararı verildi. Başhekimin geçmişi mahkeme tarafından indirim sebebi olarak kabul edilmiş ve hapis cezasında indirim uygulanmıştı.

YAŞAM 24.06.2022, 13:06 24.06.2022, 14:17
Başhekimden doktora cinsel saldırı: Önce indirim, sonra tahliye

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki özel bir hastanede çalışan başhekim, önce cinsel saldırı iddiası ile yargılandı sonra tahliye edildi. Lüleburgaz’daki özel bir hastanede doktor olarak çalışan yabancı uyruklu kadın E.V, görev yaptığı hastanenin başhekimi A.Ç.'nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti.

Başhekim, kadın doktoru hap içirip etkisiz hale getirdi

İddialara göre Başhekim A.Ç. nöbet gecesi doktor E.V'yi odasına çağırdı ve içki ikram etti. Sohbet ettikleri sırada başhekimin kendisine verdiği içkiyi içen kadın doktor, daha sonra da başhekimin kendisine hap içirdiğini söyledi.

Hapı içtikten bir süre sonra kontrolünü kaybeden doktor, başhekim tarafından odada bulunan sedyenin üzerine yatırıldığını ve başhekimin kendisine cinsel saldırı uyguladığını iddia etti.

Yaşanan olayın ardından kadın doktor, hastanenin başhekimini şikâyet etti. Kadın doktorun şikayetinin ardından hastane başhekimi A.Ç. tutuklandı.

''Rıza dışı hiçbir şey yapmadım''

Olay üzerine Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde A.Ç. hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan dolayı dava açıldı. Duruşmaya, tutuklu sanık başhekim A.Ç. avukatlarıyla birlikte katılırken mağdur kadın doktor E.V'nin avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma savcısı, “nitelikli cinsel saldırı” suçu kapsamında başhekim A.Ç.'nin ceza almasını istedi.

Sanık başhekim A.Ç.’nin olayla ilgili son sözü sorulduğunda başhekim A.Ç. “Rızası olmadan hiçbir şey yapmadım. Ben suç işlemedim” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine doktor E.V'nin avukatı olarak duruşmada bulunan Bedia Mutlu Mirzabey, savunmasında mağdur olan doktorun namus değerlerine yönelik hiçbir şekilde yalan söylemeyeceğini ifade etti.

Başhekimin geçmişi davada indirim sebebi sayıldı!

Mahkeme heyeti, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan sanık başhekim A.Ç.’nin 12 sene hapis cezasıyla cezalandırılmasına ve başhekimin taciz olayını kendisini ruh veya beden bakımından savunamayacak olan kadın doktora yönelik gerçekleştirmesi kanaatine varıldığından dolayı sanık başhekim A.Ç.’nin cezasında artırım yaparak 18 sene hapis cezasıyla cezalandırılması yönünde karar verdi.

Fakat sanık başhekim A.Ç.’nin geçmişi ve verilen cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkileri, davada indirim sebebi olarak kabul edilerek indirim yapıldı. Böylece sanık başhekim hakkında 15 sene hapis cezası kararı verildi.

Başhekim ‘‘Mağdurum’’ dedi ve tahliyesini istedi

Başhekimin mahkeme kararına itiraz etmesinin ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi’nde tekrardan bir duruşma yapıldı. Sanık başhekim A.Ç. duruşmada, “kişisel ya da ailevi olarak ciddi durumda mağduriyet yaşadığım göz önünde bulundurularak tahliyeme ilişkin karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

Bunun üzerine duruşmaya bakan Cumhuriyet Savcısı “tutuklu olan sanığın üzerine atılı suçun niteliğine ve suçun işlendiğine yönelik kuvvetli suç şüphelerinin varlığını işaret eden somut delillerin bulunması ayrıca suç için öngörülen cezaya göre kaçma şüphesinin olduğu bu durumda da adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını göz önüne alınarak tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar verilmesi kamu adına talep edilir” dedi.

Başhekim tahliye edildi!

Duruşmada yaşanan bu gelişmelerin ardından mahkeme başkanı tarafından sanığın tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurarak sanığın tahliyesine ve derhal serbest bırakılması için tutuklu bulunduğu cezaevine müzekkere yazılması yönünde karar verdi.

Duruşma önümüzdeki Ekim ayına ertelendi.

Yorumlar (0)