Bartın’da çöken yol, 32 yaşındaki kadının sele kapılmasını engelledi 

Bartın'da geçtiğimiz günlerde sağanak yağış sonrasında meydana gelen sel felaketi sebebiyle pek çok ev ve iş yeri yıkıldı, büyük boyutlu maddi hasar meydana geldi. Ulus ilçesinde alabalık üreticiliği yapan Nuray Arslan da sele maruz kalmaktan son anda kurtulanlardandı. Arslan'ın kurtulmasına vesile olan ise çöken yoldu.

YAŞAM 17.08.2021, 12:04 18.08.2021, 09:23
Bartın’da çöken yol, 32 yaşındaki kadının sele kapılmasını engelledi 

Bartın’da geçtiğimiz günlerde yaşanan ve yaralar hala sarılmaya çalışılan sel felaketinin ardından hayret veren hikayeler çıkmaya devam ediyor. Bartın Ulus’taki Zafer köyünde alabalık üretimi yapılan bir tesisin çalışanları, “Hayatımız boyunca unutamayacağımız gün.” dedikleri o günü anlattılar.

Dere yatağının genişlediğini ve bu sebeple yolun büyük kısmını sel bastığını söyleyen tesis çalışanları, sel ve dere sularının alabalık tesisindeki sularla karıştığını ve 10 bine yakın alabalığın sele kapıldığını söylüyor. Sel sularının tesisi bastığı anda iş yerinde bulunan çalışanlar, yatağın diğer kıyısındaki yolun büyük bir gürültüyle çöktüğünü anlatıyor. 



Yolun patlaması en büyük şansları oldu 

32 yaşındaki tesis çalışanı Nuray Arslan: “Yol patladığı için dere yatağı genişledi. Biz her şeyi bırakıp yola doğru çıkmaya başlamıştık. Yolun patlaması en büyük kurtuluşumuz oldu. Aslında gerçekten anlatılamayacak, yaşanacak bir olay. Biz aslında bu kadar büyük bir şey beklemiyorduk. Bir anda gelen bir sel oldu. Elimizden geldiğince yapabileceğimizi yaptık. Balıklara giden suların önünü almaya çalıştık. Ama bu bir yerden sonra imkansızlaştı. Suyun önüne geçemedik. Bunu yaşayanlar bilirler. Elimizden geleni yaptık ama sonra bıraktık.” 

Nuray Arslan: “Bizim bir şansımız da karşı taraftaki yol oldu. O yol, suyun tahribatına dayanamayıp çöktü. Bu sebeple biz de rahatladık. Sulara bayağı batmıştık. Allah razı olsun, burası patladı biz kurtulduk. Gerçekten çok büyük bir felaketti. O kütükler, ağaçlar çat diye düştü gözümüzün önünde. Su, hiçbir şeyi affetmedi. Yüce Rabbim bir daha böyle bir kaza vermesin. Can kaybımız yok, en sevindirici yanı bu. Maddi hasarlarımız oldu, balıklarımız gitti, elektronik eşyalarımız gitti ama buna da şükür.” 



“Devletin tüm kurumları buradaydı” 

Nuray Arslan: “Devletin tüm kurumları buradaydı. Onlara da ayrıca teşekkür ederiz. Devletin varlığını burada hissettik. İsim isim veremeyeceğim ama jandarmamız da canla başla çalıştı. Aç susuz burada çalıştılar. Allah hepsinden razı olsun. Biz alabalık yetiştiriyoruz. Üretiyoruz ve restoranımızda satıyoruz. Sel suyunun gelmesi ile sular çok yükseldi. Bizim bir gölümüz ve birkaç havuzumuz var. Göl ve havuz birleşti. Bu sebeple en az 10 bin balığımız sele gitti. Şu anda ortalama hesabımız bu. Kastamonu’daki, Sinop’taki afete uğrayan vatandaşlarımızın da Allah yardımcısı olsun.” 

Yorumlar (0)