Bartın'da köy kongresinden sonra korona paniği: 40 kişi karantinada

Bartın'a bağlı Ulus ilçesinde, yaklaşık olarak 400 kişinin iştirak ettiği Zafer ve Çevre Köyleri Tarımsal Orman Kooperatifi'nin kongresinin ardından test yaptıran S.M.'de COVID-19 tespit edilirken, temaslı olduğu 40 kişi derhal karantinaya alındı.

YAŞAM 15.07.2021, 21:08 16.07.2021, 15:58
Bartın'da köy kongresinden sonra korona paniği: 40 kişi karantinada

Zafer ve Çevre Köyleri Tarımsal Orman Kooperatifi tarafından pazar günü Ulus ilçesi Kumluca beldesine bağlı olan Zafer köyünde olağan kongre organize edildi. Kooperatifle ilişkili yaklaşık 400 kişi, kongrede oy verdi. Kongrenin ardından görülen semptomlar üzerine S.M., COVID-19 (yeni tip koronavirüs) testi yaptırdı. S.M., kişisel sosyal medya hesabı üzerinden duyuru yaparak, test sonucunun pozitif çıktığını ve kendisiyle temaslı olanların da test yaptırması gerektiğini ifade etti. 

Diğer temaslılar aranıyor

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü, kongreye iştirak eden kişiyle görüşerek, kimlerle temaslı olduğunu öğrenmek adına çalışma başlattı. Bu sabah itibarıyla kongrede bulunan 40 kişinin cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) gönderilerek, karantinaya alındıkları iletildi. Filyasyon ekipleri, diğer temaslıları tespit etmek için çalışmalarına devam ediyor. Müdürlük yetkilileri, kongreye iştirak eden üyede Delta (Hindistan) varyantı olmadığını, yalnızca koronavirüs tespit edildiğini belirtti. 

Yorumlar (0)