Baraj suları çekildi! On binlerce balık için kurtarma operasyonu...

Ülke genelinde yağışların azalmasının etkisinin görüldüğü bir yer de Ömerli Barajı oldu. Barajda kurak geçen sonbahar sonrası sular çekilince on binlerce balık son anda telef olmaktan yapılan kurtarma operasyonuyla kurtuldu.

YAŞAM 04.01.2021, 11:24 04.01.2021, 11:28
Baraj suları çekildi! On binlerce balık için kurtarma operasyonu...

Kuraklıktan dolayı Ömerli Barajı'nın su seviyesinde yüzde 16,87'ye kadar düşme görüldü ve bu en düşük seviye olarak kaydedildi.

Baraj sularının çekilmesiyle beraber su birikintilerinin de oluştuğu görüldü.

Bu su birikintilerinde kefal, sazan, levrek ve yayın türlerinden on binlerce yavru balık mahsur kaldı. Oksijen yetmezliğinden balıkların bir kısmı ise telef oldu.

İhbarın ardından Ömerli Barajı Gönüllüler ekibi ve Pendik Belediyesi ekipleri harekete geçti.

On binlerce yavru balık derin sulara kavuştu

Ekipler tarafından su birikintilerinde mahsur olan yavru balıklar kepçe ile yakalandı ve ardından kovalar ile derin sulara bırakıldı.

Ekiplerin yaptığı yoğun çalışma neticesinde on binlerce yavru balık derin sulara yeniden ulaştı.

"On binlerce balık ölmeden derin sulara bırakıldı"

Fatih Ağırkan barajda yavru balıkların öldüğünü söyleyerek, "Ömerli Barajı'nda zaman geçiriyoruz. Barajdaki suyun çok yüksek düzeyde çekilmesinin ardından burada öbek adındaki su birikintileri meydana geldi. Su birikintilerinde yavru balıkların öldüğünü gördük ve gönüllüler ve ekipler olarak yavru balıkları kurtarmak için operasyon yaptık. Ömerli Barajı Gönüllüler ekibine ve Pendik Belediyesi'ne teşekkürlerimi sunuyorum. Mahsur kalmış on binlerce balığı ölmeden derin sulara ulaştırdık. Geleceğimize sahip çıkıyoruz." dedi.

Yorumlar (0)