Banka müdürünün kadın çalışana silahlı şakasına hayrete düşüren ceza

Kahramanmaraş’ta özel bir bankanın müdürü olan Turabi Kış, banka çalışanı Melis Bindal’ın başına silah dayadı. Bankadakileri şoka uğratan görüntü sonrasında Kış, şaka yaptığını belirtti. Ancak o şaka, cezasız kalmadı. Kış, 2 sene 5 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı. Melis Bindal’ın avukatı ise cezanın alt sınırdan verildiğini belirterek karara itiraz edeceklerini dile getirdi.

YAŞAM 12.04.2022, 14:29 13.04.2022, 09:43
Banka müdürünün kadın çalışana silahlı şakasına hayrete düşüren ceza

Kahramanmaraş’ta 22 Temmuz 2020 tarihinde yaşanan olayda özel bir bankanın kasa dairesinde çalışan ve müdür karşı karşıya geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan olaya göre bankanın şube müdürü Turabi Kış (50), güvenlik görevlisinin silahını alarak kasa kapısının yanında bekleyen müşteri hizmetleri görevlisi Melis Bindal’ın (34) başına dayadı. Güvenlik görevlisi ve bir başka çalışanın şaşkın bakışları ve itirazları üzerine Turabi Kış, silahı Bindal’ın başından çekerek şaka yaptığını ifade etti.



Sözde şakası cezasız kalmadı

Yaşananlar üzerine Melis Bindal, Turabi Kış’ı polise şikayet etti. Şube müdürü hakkında “silahla tehdit” suçundan 7. Asliye Ceza Mahkemesi bünyesinde dava açıldı. Sanık Kış, 2020’den bu yana görülen tüm duruşmalarda suçlamaları kabul etmeyerek şaka yaptığını dile getirmiş ancak Bindal, olayın şaka olmadığını şu sözlerle dile getirdi: “Turabi Kış, şubemizin başka bir çalışanı için ‘Şunu vursam ne güzel olur.’ dedi. Ben de ‘Olur mu öyle şey Allah korusun.’ dedim. Bunun üzerine güvenlik görevlisinin silahını alarak başıma dayadı. Bana ‘Vurayım mı seni vurayım mı seni?’ dedi. Ben de kafamı başka yöne çevirdim.”



Davalı ve davacı, duruşmaya katılmadı

Davalı ve davacı taraflar son duruşmaya katılmazken tarafların avukatları duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyeti, Turabi Kış’ın 2 sene 11 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ancak Kış’ın daha önceden sabıkası olmaması sebebiyle takdir indirimi uygulandı ve ceza, 2 sene 5 ay 5 güne indirildi. Melis Bindal ise neredeyse 2 senedir devam eden dava süreci ve emeklerinin karşılığının az olduğunu ifade ederek süreye itiraz edeceklerini şu cümlelerle aktardı: “Turabi Kış’ın cezasını öğrendiğimde hayretler içinde kaldım. Bu saldırgan adeta ödüllendirildi ve kanundaki en düşük cezayı aldı. Öte yandan benim kariyerim mahvoldu. Çalıştığım banka Turabi Kış’ın tüm tazminat haklarını öderken bana bir kuruş bile vermedi. Üstüne üstlük davayı açmaya zorlandım. Bu konuda hakkımı aramaya devam edeceğim.”

Yorumlar (0)