Balkanlar'dan soğuk ve yağışlı hava geliyor

Hava sıcaklıkları çarşamba günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde, perşembe günü ise kuzey ve iç bölgelerinde 6 ila 12 derece birden azalacak. Ülkenin büyük bölümünde sağanaklara yol açacak bu sistemin cuma günü yurdu terk etmesi öngörülüyor.

YAŞAM 13.04.2020, 14:43
Balkanlar'dan soğuk ve yağışlı hava geliyor

Yurdun, yarın akşam saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, ülkemiz halen yüksek basınç merkezinin etkisinde bulunuyor. Yurt genelinde havalar genellikle yağışsız ve açık az bulutlu olarak seyrediyor. Hava sıcaklıkları ise uzun yıllar ortalamaları civarında bulunuyor.

Fakat yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmelere göre, yurdumuz yarın akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemlerinin etkisi altına girecek.

Cuma günü Türkiye'yi terk edecek

Yarın akşam saatlerinden sonra Trakya'da başlayacak yağmur ve sağanak, 15 Nisan Çarşamba günü Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde etkili olacak.

Bu sağanaklar Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale ile İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli olacak. 16 Nisan Perşembe günü ülkenin büyük bir bölümünde sağanaklara yol açacak bu sistem cuma günü ülkeyi terk edecek.

Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları, çarşamba günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde, perşembe günü ise kuzey ve iç bölgelerinde hissedilir derecede olmak üzere (6 ila 12 derece) azalacak ve mevsim normalleri altına düşecek. Fakat sıcaklıklar, cuma gününden itibaren hafta sonunda tekrar yükselecek.

Rüzgar da bu hafta boyunca yurt genelinde hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Rüzgar, Marmara bölgesinde yarın güneybatı yönlerden lodos şeklinde, çarşamba günü ise kuzeydoğu yönlerden poyraz şeklinde kuvvetli olarak esecek.

Üç büyük ilde durum

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün duyurusunda, üç büyük kente dair hava durumu bilgisi de bulunuyor.

Ankara

Duyuruya göre, Ankara'da bugün ve yarın yağış beklenmiyor, bilakis hava az bulutlu ve açık olacak.

Çarşamba günü akşam ile perşembe günü sabah saatleri arasında sağanak geçiş olacak ve hava sıcaklıkları yağışla birlikte azalacak.

Cuma günü ve hafta sonu yağış yok ve hava sıcaklıkları tekrar yükselişe geçecek.

İstanbul

İstanbul'da bugün ve yarın yağış görünmüyor. Çarşamba günü ilk saatlerden itibaren yağmur ve sağanak bekleniyor.

Yağışlar Avrupa yakasında yer yer kuvvetli olacak. İstanbul'da perşembe gününden itibaren ve hafta sonunda yağış yok.

Bu hafta başı 18-20 derece civarında seyredecek günün en yüksek hava sıcaklığı, çarşamba günü 8 dereceye kadar düşecek.

Cuma günü ve hafta sonu ise sıcaklıklar tekrar yükselecek.

İstanbul'da rüzgar yarın güneybatı yönünden lodos şeklinde, çarşamba günü ise kuzeydoğu yönünden poyraz şeklinde, zaman zaman kuvvetli olarak esecek.

İzmir

İzmir'de bugün ve yarın yağış yok. Çarşamba ve perşembe gününün ilk saatlerinde sağanak geçişleri görülecek.

Hava sıcaklıkları perşembe günü biraz azalacak fakat cuma gününden itibaren tekrar yükselişe geçecek.

Yorumlar (0)