Balkan vatandaşlarının gözdesi Edirne’deki Ulus pazarı

Özellikle komşu ülkeler Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği Edirne’deki sosyete pazarı olarak da bilinen Ulus pazarı son dönemlerde giderek artan bir ziyaretçi akınına uğruyor.

YAŞAM 12.11.2021, 16:17
Balkan vatandaşlarının gözdesi Edirne’deki Ulus pazarı

Edirne’de bulunan ve içinde tekstilden gıdaya kadar birçok farklı ürünün bulunduğu Ulus Pazarı son yıllarda uluslararası bir nitelik kazandı. Yerli müşterilerden çok yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Pazar özellikle Yunan ve Bulgar turistlerinin ilgisini çekiyor.

Edirne’ye sık sık ziyarette bulunan komşu ülkelerin vatandaşları, artık haftalık ve aylık alışverişleri için kent merkezinde bulunan ve halk arasında sosyete pazarı olarak bilinen Ulus Pazarı’nda alışverişlerini yapıyorlar.

Kışlık alışverişlerini yapıyorlar

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu, pazarda son haftalarda gözle görülür bir yoğunluk oluştuğunu gözlemlediklerini belirtti. Bu pazarın artık turistlerin uğrak yerlerin başında gelen yerlerden biri haline geldiğini belirten Reisoğlu, “Bu pazar artık uluslararası özellikte. Vatandaşlarımızın yanında turistler de artık bütün kışlık alışverişini buradan yapmaya başladı” dedi.

En çok tekstil ürünleri alınıyor

UPEK Yönetim Kurulu Üyesi Barış Atkoşan da pazar ile ilgili olarak salgın kısıtlamalarının sona ermesinin pazarda alışverişin katlanarak arttığını ifade etti. Pazarda sürekli olarak maske, mesafe ve temizlik uyarıları yaptıklarını söyleyen Atkoşan, “Son günlerde Bulgar turistleri daha çok görüyoruz. Ayrıca okullar açıldıktan sonra üniversite öğrencileri de alışverişe gelmeye başladı. 350 pazarcı esnafımız burada satış yapıyor. Gelenler en başta tekstil ürünleri alıyor” şeklinde konuştu.

Yunanistan'ın Gümülcine kentinde yaşayan ve alışveriş için Edirne şehrine geldiğini söyleyen Emre Hacı Şerif, birçok tekstil ürünü aldığını; ürünleri kaliteli ve uygun fiyatlı dile getirdi. Bulgaristan'dan gelen Meryem Yalçıntepe ise bu pazarda çok sık alışveriş yaptığını, aldığı ürünlerden de son derece memnun olduğunu özellikle belirtti.

Yorumlar (0)