Balıkesir’de ilginç boşanma davası! Yargıtay’dan dikkat çeken karar

Balıkesir'de hayatını sürdüren bir kadın, eşinin bacağında bulunan morluğun psikolojisini olumsuz şekilde etkilediğini öne sürerek boşanma davası açtı. Balıkesir Aile Mahkemesi ikilinin boşanmasına karar verdi. Ancak karar daha sonra temyiz edildi ve Yargıtay’a taşındı. Yargıtay ise konu ile ilgili dikkat çeken bir karar verdi.

YAŞAM 12.09.2022, 11:25
Balıkesir’de ilginç boşanma davası! Yargıtay’dan dikkat çeken karar

Balıkesir’in ilçesi Burhaniye'de yaşamını sürdüren bir kadın, kocasının bacağındaki morluğun bir türlü tedavi edilemediğini bu durumun sonucunda da kötü bir görüntü ortaya çıktığını öne sürerek boşanma davası açtı. Bunun yanı sıra kadın, psikolojik yönden de bu morluğun kendisini etkilediğini ifade etti. Balıkesir Aile Mahkemesi yaşanan olay ile ilgili boşanma kararı verirken, dosya temyize edildi ve karar Yargıtay’a götürüldü.

Kocasının bacağında bulunan morluğu gerekçe gösterdi

Balıkesir'in ilçesi Burhaniye bir garip boşanma davası görüldü. Fatma K., kocası Hamdi K.'nin vücudunda bulunan kalıcı morluğu öne sürerek boşanma davasında bulundu. Fatma K. tarafından mahkemeye sunulan dilekçe içerisinde, Hamdi K.'nin futbol oynadığı zamandan sol bacağında oluşan morarmanın kötü bir görüntü ortaya çıkardığı, bu durumun da tarafını psikolojik açıdan etkilediğini dile getirdi. Kadın, bu morluğun evliliğin ana kısmı olarak görülen güven duygusunu sarstığını ifade ederek Hamdi K.'den boşanmak istediğini iletti. Balıkesir Aile Mahkemesi tarafından incelenen dava sonucunda Fatma K.'nın isteği yerinde bulundu ve çiftin boşanmaları için karar verildi.

Mağdur konuma düşen eş Yargıtay’a gitti

Edinilen bilgilere göre, mahkeme tarafından verilen kararın ardından eş Hamdi K., mağdur konumda olduğunu ifade ederek dosyayı Yargıtay'a götürdü. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne yollanan dava ile ilgili yüksek mahkeme mensupları, Hamdi K.'nın bacağında bulunan morluğun normal hayatına bir engel teşkil etmediğinin belirlendiğini, kocadan neden olan boşanmayı sağlayacak farklı bir tutumun ortaya konulmadığı yönünde ifade bildirdi.

Yargıtay’dan “kanuna ve usule aykırıdır” açıklaması

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, Balıkesir Aile Mahkemesinin verdiği kararı bozarak şu şekilde açıklama yaptı, “Boşanma kararı alınabilmesi adına evlilik birliğinin, bir arada yaşamı devam ettirebilmek adına eşlerden beklenmeyecek seviyede sarsılma yaşanmasının sabit olması gerekmektedir.” dedi. Nedende ise davanın reddedilmesi gerekirken kanıtlar doğrultusunda hatalı uygulama yapılarak yetersiz sebepler ile boşanmaya onay verilmesinin kanun ve usule uygun olmadığı belirtildi.

Yorumlar (0)