Balıkesir merkezli 32 ilde FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

FETÖ’nün emniyet mahrem yapılanmasına ilişkin Balıkesir merkezli 32 ilde düzenlenen operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan 61 polisten 47'si yakalandı. 

YAŞAM 14.06.2021, 12:35 15.06.2021, 09:08
Balıkesir merkezli 32 ilde FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

Balıkesir merkezli 32 ilde FETÖ’nün  'Emniyet Mahrem Yapılanmasına' operasyon düzenlendi.

61 şüpheliden 47’si gözaltına alındı

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen soruşturma çerçevesinde, Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulunda eğitimlerinin devam ettiği süreçte, FETÖ’nün mahrem imamlarının ankesörlü operasyonel telefon hatları aracılığıyla iletişim kurdukları ve toplantı düzenledikleri belirlenen 61 şüpheliye ilişkin gözaltı kararı verildi. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından şüphelilerin yakalanması için Balıkesir merkezli 32 şehirde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 

Türkiye genelinde bugün saat 07.00 itibariyle Balıkesir merkezli olmak üzere Aydın, Antalya, Ardahan, Bursa, Adana, Trabzon, Tunceli, Tokat, Tekirdağ, Malatya, Mardin, İzmir, Kahramanmaraş, Iğdır, Konya, Kütahya, Karabük, Samsun, Mersin, Siirt, Van, Şanlıurfa, Denizli, Erzincan, Erzurum, Hatay, Ankara, Gaziantep, Amasya, İstanbul ve Gümüşhane’de operasyon düzenlendi.

Operasyonda 61 şüpheliden 47’si yakalanırken diğer zanlıların yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Kod adı ‘Garson’ olan ve gizli tanık olan kişinin ilk ifadesi çerçevesinde 27 Mayıs 2021 tarihinde düzenlenen operasyonlarda daha önce 14 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Yorumlar (0)