Balıkesir'de yeni gözde 'Atlı Safari'

Salgın döneminde vatandaşların doğaya ilgileri artarken Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, son dönemdeki doğal güzellikleri ve termal kaynaklarıyla turizmin gözde bölgelerinden biri haline geliyor.

YAŞAM 28.05.2021, 16:55 30.05.2021, 09:14
Balıkesir'de yeni gözde 'Atlı Safari'

Atlara ve ata sporlarına tutkusu ile Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, tek atlı cirit spor kulüplerinin yanı sıra yeni trend haline gelen atlı safariye de ev sahipliği yapıyor.

Hayatın stresinden uzaklaştırıyor

Sındırgı ilçesindeki vatandaşlar ile birlikte dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistler, bu doğal güzelliğin arasında günlük hayatın stresinden ve temposundan uzaklaşma fırsatı buluyor.

10 sene önce kurulan ve ilk atlı cirit spor kulübü ile sürece başlayan binicilik ve cirit eğitimlerine yönelik taleplerde yaşanan artış ile birlikte ilçede yaşayan vatandaşların buna ilgi göstermesi, yeni spor kulüplerinin kurulmasını sağladı. Kulübe katılan gençler, binicilik derslerinin yanında şehrin doğal manzarasında atlı safari yapma imkanı yakalıyor.

Herkesin katılabileceği bu etkinliklerde, baraj yürüyüşü, atlı safari, yayla yürüyüşü gibi aktiviteler yapılabiliyor. Atlı safarilere katılanlar, doğada vakit geçirme ve stres atma şansı yakalıyor. Safarilere katılma imkanı yakalayanlar, atlarla kurdukları iletişimin yanı sıra bir doğayla iç içe bir ortamda zaman geçiriyor.

Atlara çok ilgi duyduğunu ve onları çok sevdiğini belirten 17 yaşındaki Hilal Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“17 yaşındayım. Ben atları çok seviyorum. Hem onlar milli hayvanlarımız, hem de çok çeşitli oyunlarda rol alabiliyorlar. Atın üstünde farklı bir his olduğunu fark edebiliyorsunuz. Ayrıca toplu olarak safari yaptığımızda daha eğlenceli olabiliyor. Böylece arkadaşlarımızla beraber farklı alanlarda biniciliğe devam ediyoruz. Her bir Türk gencinin bir ata binmesini öneriyorum.”

“Gayemiz, insanları atlarla tanıştırmak”

Atlı safarinin son dönemde çok fazla talep gördüğünü ifade eden Sındırgı Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Mehmet A. Erbek, şunları söyledi:

“Balıkesir Sındırgı’da yaşıyorum. 10 sene önce atla ilgili bir kulüp ve dernek kurduk. Derneğimizin kuruluş amacı insanları atlarla tanıştırmak. Sındırgı`yı tanımak isteyen misafirlerimize ve vatandaşlarımıza at biniciliğine yönelik binicilik dersleri vermekle ilgili birçok çalışmalarımız var. Atlarla ilgili yardımcı olabileceğimiz herhangi bir şey varsa bunun için mücadelemizi sürdürüyoruz.” 

Sındırgı ilçesine gelen ziyaretçiler, bu muhteşem yeşilliğin arasında gerçekleştirilen atlı safarilere iştirak ederek, doğal güzellikleri görme imkanı yakalıyor. Atlı safaride her yaştan kişiyle iletişim kurabilen iyi huylu atlar yer alıyor. Rehber eşliğindeki turlarda eğitimli atlarla eğlenceli vakit geçirebiliyor. Bu şekilde bölgenin güzelliklerini görme imkanı yakalıyor. İsteyenlere ayrıca profesyonel binicilik eğitimleri ve dersleri veriliyor.


 

















Yorumlar (0)