Balıkesir'de korkutan orman yangını

Balıkesir Havran'da ormanlık alana yakın makilik bölgede yangın çıktı. Yangının kontrol altına alınabilmesi için havadan ve karadan çalışma başlatıldı.

YAŞAM 25.06.2019, 15:36 25.06.2019, 17:47
Balıkesir'de korkutan orman yangını

Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı Büyükdere Mahallesi Akçapınar mevkisindeki makilik bölgede henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Madra Dağı eteklerindeki yerleşim yerleri civarında etkili olan yangına müdahale edebilmek için bölgeye ekipler sevk edildi. Edremit Orman İşletmesi ekipleri, yangına karadan ve helikopterle havadan destek verirken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri de tankerlerle su taşıyarak müdahalede bulundu. 

Edremit ve Balıkesir'de konuşlu iki helikopter, 7 arazöz, 3 su ikmal aracı ile 25 yangın işçisi ve 6 teknik personel, örtü yangını olarak başlayan alevleri söndürme çalışmalarına katıldı.

Ekiplerin yaklaşık 3 saat boyunca devam eden çabaları sonucunda yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmasına başlandı.

Yaklaşık 5 hektar bozuk kızılçam ormanı ile 5 hektar alandaki zeytin bahçesinde hasara neden olan yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Yorumlar (0)