Balıkesir'de kan donduran olay: Cesedi buzdolabında bulundu

Balıkesir’e bağlı Edremit ilçesinde İsmail Özbek’in evinden kötü kokular geldiği ve kendisinden uzun bir süredir haber alınamadığı ihbarı üzerine eve giren emniyet güçleri, Özbek’i buzdolabının içinde battaniyeye sarılmış halde ölü olarak buldu. Emniyet güçleri, gerçekleştirdikleri çalışma ile cinayet zanlısını kısa bir sürede gözaltına alarak cinayeti çözdü.

YAŞAM 29.05.2021, 21:09 30.05.2021, 18:05
Balıkesir'de kan donduran olay: Cesedi buzdolabında bulundu

Aktarılan bilgiye göre, Altınkum Mahallesi 2066 Sokak üzerinde ikamet eden İsmail Özbek’ten uzun bir süredir haber alınamadığı ihbarı üzerine adrese polis, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Evde gerçekleştirilen kontrollerde Özbek, mutfakta yere yatırılmış buzdolabı içinde battaniyeye sarılı vaziyette ölü bulundu.

Hem bıçaklamış hem de boğmuş

Geçekleştirilen ilk kontrollerde Özbek’in kesici aletle ve boğularak katledildiğinin anlaşılması üzerine emniyet güçleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda talihsiz adamın yalnız yaşadığı, ikametinin odalarını belirli bir ücret karşılığında kiraya verdiği bilgisi üzerine evde kiracı olarak ikamet eden şahıslara yönelik çalışma yapıldı.

"Cinsel birliktelik teklif etti"

Güvenlik güçleri, Özbek'in evinde kiracı olarak kalan şahıslardan Niyazi Y.’nin (41) çok sayıda suçtan arandığını tespit etti. Şüpheli, Edremit ilçe merkezinde saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı.

İddialara göre, şüpheli şahıs, sorgusunda olayı kendisinin yaptığını, Özbek'in kendisine yaklaşık 10 gün evvel ikamette yalnız oldukları sırada cinsel birliktelik teklif ettiğini, bunun üzerine tartışma yaşadıklarını ifade etti. Bu durum üzerine Özbek’i göğüs ve karın bölgesinden bıçaklayarak yaraladığını ve çarşaftan kopardığı bez ile boğarak katlettiğini, Özbek’in cansız bedenini ise buzdolabının içine yerleştirerek olay mahallinden uzaklaştığını dile getirdi.

Yorumlar (0)